Újabb kórházban zár be a szülészet, mert nincs elég orvos

Megosztás

Az újabb áldozat ezúttal Kalocsa. Két és fél hónapig hiába is próbálnánk a kalocsai kórházban szülni, mert az osztály bezár. Nincs elég munkaerő. Egyre gyakoribbak az ilyen és ennél rosszabb esetek hazánkban.

„Humánerőforrás problémák” miatt kénytelenek felfüggeszteni az ellátást.

A Facebookon közzétett tájékoztatás szerint felfüggesztik az ellátást a kalocsai szülészeten. A közleményben ezt írják:

„Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház Telephelyén humánerőforrás problémák miatt 2022. november 14-től 2023. január 31-ig a Csecsemő- és gyermekgyógyászati osztály működése és ennek következtében – az újszülött ellátás miatt – a Szülészet-nőgyógyászati osztály szülészeti ellátása felfüggesztésre kerül.

Hozzáteszik, hogy a nőgyógyászati ellátás változatlan, továbbra is működik.

A szülészeti ellátást ebben a két és fél hónapban a Bajai Szent Rókus Kórház és a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház kecskeméti szülészeti osztálya biztosítja, a gyermekek ellátását a kecskeméti Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztály vállalta át. A betegek további biztonságos ellátása térségünkben biztosított lesz, a betegellátás nem sérül – írják a közleményben.

Valószínűleg ismét a brüsszeli szankciók lehetnek a háttérben…

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek