Hiába a tiltakozás, Orbánék nem engednek, pénteken be is zárt 366 postahivatal

Megosztás

Ismét olyan megszorító intézkedéseket léptetett életbe a Fidesz-kormány, ami mindannyiunkat hátrányosan érint, Miskolctól, Szolnokon át Budapestig, vagy kisebb vidéki városokban is. A miniszterelnök egy uniós szabállyal takarózik, szerinte ezért kellett bezárni egy seregnyi postát Magyarországon.

Budapesten és több vidéki városban, köztük Miskolcon is aláírásokat gyűjtöttek a posták megmentésére, hiába: pénteken 366 posta szűnt meg az energiatakarékosságra hivatkozva, az ígéretek szerint csak ideiglenesen. Az intézkedés léptékét jól mutatja, hogy Szegeden a tizenkilenc postából most tizenkettőre került lakat, Pécsen tizennyolc postahivatalból tízre, Győrben öt hivatal érintett, a lakosok pedig dühösek és elégedetlenek. Az ellenzék tiltakozásokat szervezett, Orbán Viktor minderről a parlamentben azt mondta: a Postát csak úgy lehet megmenteni, ha belülről alakítják át azt.

Pénteken volt nyitva utoljára az a 366 posta, amiket most egy időre bezártak Magyarországon. Az ideiglenes bezárásokat október végén jelentette be a Magyar Posta, a hivatalos magyarázatuk szerint azért, hogy csökkentsék az energiafelhasználást, hiszen „a háború és a szankciók miatt kialakult, egész Európát sújtó energiaválság okán egyre több ország és egyre több vállalat vezet be rendkívüli takarékossági intézkedéseket”.

A Posta szerint a bezárások összesen 210 települést érintenek: azon a 101 településen, ahol több posta is működik, a megmaradt hivatalokban nagyobb lesz a kapacitás. Ahol pedig mindegyik megszűnik, ott mobilpostákat használhatnak az emberek. A teljes lista itt található.

A posták bezárása munkahelyek megszűnését is jelenti, de a Magyar Posta állítása szerint az a 740 dolgozó, aki a bezárásra ítélt hivatalokban dolgozott, nem veszíti el a munkáját, csak átteszik őket egy másik postához.

Az emberek, az önkormányzatok és az ellenzéki pártok viszont nem fogadták nagy örömmel a postabezárásokat: országszerte több helyen is petíciókkal tiltakoztak ellene.

Csak remélni tudjuk, hogy van még visszaút ezen a lejtőn. (via Telex.hu)

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek