Több mint száz éve használt segítőnk

Megosztás

Igazán gyakran tűznek műsorra a tévék ilyen-olyan minőségű kvízműsorokat, ahol rengeteg izgalmas és érdekes információval lehetünk olykor gazdagabbak. Bár ki-ki mást tekint érdekes, izgalmas és használható információmorzsának, azért abban talán egyet lehet érteni, hogy gyakran nagyon szórakoztató módja ez az információk bővítésének. Ha például megkérdeznének, hogy tudod-e, melyik is az egyik leggyakrabban alkalmazott csomagolóanyag napjainkban, akkor ismernéd-e a helyes választ?

A csomagolóanyagok svájci bicskája

A helyes válasz a ragasztószalag, melyből a Relatív-A Kft. webáruházban is igen imponáló választékot találhatsz. Népszerűségét elsősorban annak köszönheti, hogy igen egyszerű használni, és nagyon biztonságosan és megbízhatóan tart, és azonnal képes megkötni. Nem kell sok időt várni arra, hogy eredményesen egymáshoz tapadjanak a felületek. Emellett nem keletkeznek veszélyes gázok és gőzök, továbbá nincs csöpögés. Nem kell tehát extrán takarítani a ragasztószalaggal végzett munkákat követően. Csak le kell tekercselni, rá kell nyomni az adott felületre, és már szinte készen is vagyunk.

A sebek kötözésével kezdődött, majd jött a celofán

A ragasztószalag karrierje egy kreatív sebészorvos, Dr. Horace Day rendelőjéből indult. Ő fejlesztett egy olyan – kezdetleges – sebtapaszt, amivel meg akarta akadályozni a sebek elfertőződését. Persze ez még nem az a fajta tapasz volt, mint amihez manapság hozzá vagyunk szokva, de ez volt a biztató kezdet.

Hogy a mai modern ragasztószalagokat kifejlesszék, két nagy cégre is szükség volt. Az egyik a Du Pont, amelynek a celofán kifejlesztését köszönhetjük és egy Richard Gurley Drew nevű labortechnikus. Az ő ötlete volt ugyanis, hogy a celofánt vonják be ragasztóréteggel. Ez lett a cellux, amit nagyon sok helyen a mai napig csak Scotch tape-nek neveznek.

Könnyű használni, biztonságos és igen sokoldalúan felhasználható

Eredetileg is ipari célú felhasználásra szánták a ragasztószalagot, de persze napjainkban nem csupán egyes iparágak kiváltsága, hogy ilyen kellékeket alkalmazzon. Ám még ma is az iparban veszik a legtöbbet ezekből és dolgoznak vele. Például a csomagolóipar használja fel a ragasztószalagok több mint 50 százalékát.

Persze ma már elképzelhetetlen lenne egy háztartás ragasztószalagok nélkül, hiszen hatalmas segítséget jelentenek a mindennapi problémák megoldásában. Nemcsak a karácsonyi vagy születésnapi ajándékok becsomagolásakor vagy dekorációk készítésekor vesszük ma már elő a fiókból, hanem bizony sokféle más helyzetben is. A szalagos ragasztók használata egyszerű, kis helyen elférnek és sokféle felhasználási területhez gyártanak speciális termékeket.

Szakiparosok szerszámos ládájában is ott lapul egy-egy ilyen darab. Olykor szerszám hiányában az erős ragasztószalag gyors és biztonságos tartást ad. Extra feladatokhoz pedig extra ragasztószalagokat gyártanak. Érdemes tehát körülnézni a kínálatban és az igényeink szerint választani.

Kapcsolódó cikkek