Ferenc pápa szerint a nők jobb vezetők, mint a férfiak

Megosztás

Az egyházfő úgy véli, ezt már többször bizonyították is.

A Vatikánban vezetői pozíciót betöltő nők szerepét méltatta Ferenc pápa, akit eredetileg az iráni tüntetéseket kirobbantó nőkkel kapcsolatban kérdeztek. Az egyházfő ugyan kikerülte a kérdést, de legalább a nőkről általánosságban megfogalmazott néhány fontos gondolatot.

“Már többször bizonyították, hogy jobb vezetők, mint a férfiak. Az a tapasztalatom, hogy a dolgok minden alkalommal jobban kezdenek működik, amint egy nőt felelősségteljes hivatalba neveznek ki a Vatikánban” – fogalmazott például.

Ferenc pápa Raffaella Petrini ferences szerzetesnővért említette, akit tavaly novemberben neveztek ki a pápai állam végrehajtó intézményeként ismert Vatikánváros Állam Kormányzósága főtitkárának. Szerinte Petrini kinevezése óta gördülékenyebben működnek a dolgok. Megemlítette továbbá azt az öt nőt is, akik a vatikáni pénzügyeket ellenőrző hivatalban dolgoznak.

“Ez forradalmi dolog, mert a nők tudják, hogyan találják meg az utat a boldoguláshoz. Az a társadalom, amely nincs abban a helyzetben, hogy a nőknek nagyobb szerepet adjon, nem lesz képes előbbre jutni” – tette hozzá.

via hvg.hu

Amennyiben ön is hozzájárulna a független média fennmaradásához és a vidék valódi híreinek bemutatásához, kérjük erre a linkre kattintva támogassa munkánkat!

Kapcsolódó cikkek