Szijjártó szerint a gázár csökkenése a magyar árakban is jelentkezni fog

Megosztás

„Mindenki nyugodjon meg, a jelenlegi alacsony árak a magyar beszerzési szerződésben is reflektálódni fognak” – jelentette ki Szijjártó Péter külügyminiszter a laoszi kollégájával tartott közös sajtótájékoztatón csütörtökön.

Ezt Szijjártó az ATV újságírójának kérdésére válaszolta, aki azt kérdezte, mennyiért vesszük most a gázt és a hosszú távú szerződés miatt a mostani alacsony gázárak mellett is ötszörös árat fizetünk-e érte az oroszoknak.

A külügyminiszter hosszasan fejtegetni kezdte a kereslet és a kínálat viszonyrendszerét és arról beszélt, hogy nyáron a legmagasabb a gáz ára, hiszen akkor készül fel mindenki a fűtési időszakra, tehát akkor vásárolnak gázt, most pedig, amikor már megteltek az európai tárolók, alacsony az ár, hiszen senki nem akar vásárolni. A miniszter szerint ez majd márciustól újra változni fog.

A hosszú távú gázszerződéssel kapcsolatban Szijjártó elmondta, hogy ebben az esetben némi csúszással ugyan, de az aktuális tőzsdei árat követi.

(hvg.hu)

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek