„Ki kér golyót a fejébe?” – puskával fenyegetőzött egy férfi egy étteremben

Megosztás

A férfi tavaly szep­tem­ber elején, egy lőfegy­ver­nek lát­szó, gumi­lö­ve­dé­kes, dup­la­csö­vű pus­ká­val lépett be egy keszt­he­lyi étte­rem tera­szá­ra, ahol fenn­han­gon azt kezdte kiabálni a ven­dé­gek­nek, hogy

 „Ki kér golyót a fejé­be?”

Akkor sem hagyta abba az üvöltözést, amikor a pincérek többször megkérték rá – derült ki a Zala Megyei Főügyészség vád­iratából.

Oda­lé­pett az egyik ven­dég­hez, majd a kezé­ben tar­tott puska csö­vét a férfi hom­lo­ká­hoz szo­rít­va azt kérdezte,

„kérsz egy golyót a fejed­be?”,

majd pár másod­perc múlva ment is tovább. A ven­dé­gek moc­can­ni sem mer­tek, csak egy távo­labb ülő kis­gye­re­kes anyu­ka igye­ke­zett elme­ne­kül­ni a terasz­ról.

„Ki kér golyót a fejébe?” – puskával fenyegetőzött egy férfi egy keszthelyi étteremben

Forrás: Zala Megyei Főügyészség Cikk az esetről: https://hvg.hu/itthon/20221103_Ki_ker_golyot_a_fejebe__Puskaval_fenyegette_a_vendegeket_egy_ferfi_Keszthelyen

A férfi végül kilé­pett az utcá­ra, ahol a föl­dön lévő háti­zsák­já­ba tette a fegy­ve­rét. Ekkor oda­lé­pett hozzá az étte­rem tulaj­do­no­sa, aki szá­mon kérte rajta a tör­tén­te­ket. A férfi erre két kéz­zel mell­ka­son lökte a tulaj­do­nost, majd a tás­ká­ból ismét elő­vet­te a fegy­vert és újra fenye­ge­tőz­ni kez­dett. Csak azután távozott, hogy az étterem tulajdonosa újra felszólította, hogy ne fenyegetőzzön tovább.

Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért a férfira, fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette miatt.

Kapcsolódó cikkek