Szirmán átadták a minden téren korszerűbbé vált orvosi rendelőt

Megosztás

Hamarosan visszaköltözhetnek az orvosok és védőnők az épületbe, a hónap közepétől pedig újra várják a pácienseket, megújult környezetben.

A fejlesztés során kicserélték az ablakokat, a villamos- és szennyvíz-hálózatot, az épületet szigetelték, és hamarosan végeznek a napelemek telepítésével is. Cseléné Figula Edina (Velünk a Város), a körzet önkormányzati képviselője nagyszerűnek nevezte, hogy a teljes energetikai felújítás megtörténhetett a jelenlegi helyzetben, amikor minden a megtakarításról szól.

Elmondta, a víz- és a fűtésrendszer már annyira rossz állapotba került az intézményben, hogy különösen időszerű és elengedhetetlen volt a felújítás elkezdése. Nemrégiben sikerült is a teljes épület korszerűsítését elvégezni – amíg tartott a munka, a rendelések egy része “helyben” maradt a református egyháznak köszönhetően: egy helyiséget rendelkezésre bocsátottak.

A szerdai átadás alkalmával Varga Andrea alpolgármester “különösen fontos előrelépésnek” nevezte a korszerűsítés befejezését.

– Energetikailag megújult az orvosi rendelő, ami különösen fontos a mostani, magas energiaárak időszakában. Fontos, hogy ilyenkor is biztosítani tudjuk az egészségügyi alapellátást – húzta alá az alpolgármester, aki megköszönte az orvosok és betegek türelmét és együttműködését. További részletek a Minap.hu cikkében olvashatók.

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek