Mese a “szankciós” inflációról – László János írása

Megosztás

A kormány minden eszközt bevet, hogy meggyőzze a magyar közvéleményt: a súlyosbodó megélhetési válság nem az ő hibás gazdaságpolitikája miatt van, hanem kizárólag a háború, újabban pedig a „szankciók” miatt.

Van, amikor egy ábra többet mond minden szónál. Jól látható a cikkünkhöz mellékelt rajzon, hogy még Ukrajnában is kisebb az élelmiszerek drágulása, mint Magyarországon. Pedig ott éppen egy súlyos, véres háború zajlik. Az Európai Unióról már nem is beszélve, ahol átlagosan csak egyharmada a drágulás, mint nálunk.

A háborúnak valóban súlyos következményei vannak, de az árak szintjén szinte sehol nem ilyen pusztítók, mint nálunk. Magyarországon nagyobb az infláció, erősebben romlik a forint, mint más valuták, sőt még az energiaárak is gyorsabban emelkednek, és egyedül hozzánk nem érkezik uniós támogatás. Ezek tények, amiket nem lehet mással magyarázni, mint Orbán felelőtlen és hibás politikájával.

Ezért van újra milliárdokból nemzeti konzultáció, ezért borítják be az országot a hazug „bombás” plakátok, ezért kell hibáztatni az Európai Unió „szankciós politikáját”, hátha sikerül elhitetni az emberekkel, hogy a kormány mindent jól csinál, kizárólag külső okok miatt vagyunk ekkora bajban.

Kapcsolódó cikkek