Az állatkert nyitvatartását is korlátozták a durva energiaárak miatt Nyíregyházán

Megosztás

Keleti megyeszomszédunk székhelyén határozatlan időre bezár számos fürdő, a színház, de még az állatkert nyitvatartását is erősen lerövidítik a túlélésért.

Számos intézményét bezárja Nyíregyháza az elszabadult energiaárak miatt, döntött legutóbbi ülés a város közgyűlése. A nyiregyhaza.hu beszámolója szerint

a nem lakossági távhődíjak rendkívüli emelkedése a megyeszékhelyen 16-szoros emelkedést jelent. Amiért eddig bruttó 314 millió forintot fizetett a város, most 2,9 milliárdot kellene.

Határozatlan időre bezár ezért a Városi Uszoda, a Júlia Fürdő és a Fürdőház. Az Aquarius Élményfürdő január 9-től függeszti fel működését. A Continental Aréna november elsejétől szünetelteti működését, a már lekötött időponttal rendelkező rendezvényeket abban az esetben tartják meg, ha a rendezvény szervezője a közüzemi költségek teljes megtérítését vállalja. December középétől lehúzza a rolót a Móricz Zsigmond Színház.

A Nyíregyházi Állatpark november 7-től csökkentett nyitvatartás mellett, naponta 10 és 15 óra között várja majd a látogatókat.

(via 444.hu)

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek