Az állam hirtelen kisegítette a fideszes várost: “Miskolcnak is jut annyi, mint Székesfehérvárnak?”

Megosztás

A Velünk a Város frakcióvezetője örül, hogy a kormány belátta, hogy állami segítség nélkül képtelenség a településeknek boldogulniuk ilyen rezsiárak és infláció mellett, de reméli, nemcsak a Fidesz-vezette város részesült a rendkívüli milliókban, hanem Miskolcnak is jut.

Korábban tudomást szerezhettünk már arról, hogy a székesfehérvári Csitári uszoda 80 milliós állami támogatással úszta meg a kényszerbezárást és az év végéig biztosan nyitva maradnak. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere úgy nyilatkozott, hogy: „az uszoda esete jó bizonyítéka annak, hogy ha az önkormányzat és az állam összefognak, a legnehezebb helyi kihívásokat is meg tudják oldani.” Ezzel kapcsolatosan Szarka Dénes így fogalmazott:

„Örömömre szolgál, hogy a kormány végre belátta, hogy segítség nélkül nem megy, és hogy ebbe az őrületes árrobbanásba minden önkormányzat belerokkan. Rengeteget küzdöttünk azért, hogy meghallják a segélykiáltásunkat. A csütörtöki közgyűlésen a miskolci Fidesz-KDNP még megpróbálta eltussolni a kormányzati felelősségvállalást és struccpolitikát folytatva tudomásul sem venni a többszörös áremelkedéseket, de úgy látszik, a központi irányítás már belátta, hogy kötelességük segítséget nyújtani.”

A frakcióvezető-helyettes hozzátette: „A pozitív példa után nagyon várjuk, hogy a kormány hogyan határozott, Miskolcot milyen anyagi forrással szándékozik kirántani a szakadékból. Mivel már olyan sokat kértük őket, különböző tervekkel, javaslatokkal, ígéretekkel álltunk elő, őszintén remélem, hogy ezek a kérelmek nem süket fülekre találnak. Ha esetleg valamit kihagytunk volna, vagy elkerülte volna a figyelmünket, amit Cser-Palkovics Andráséknak sikerült abszolválni, akkor szépen kérem országunk kormányát, hogy jelezzék, és mi azonnal pótoljuk. Arra most nem merek gondolni, hogy a pártállásnak köze lehet ahhoz, hogy támogatást kaptak. Nem azt az időszakot éljük, hogy ez élvezzen prioritást és bízom a kormány józan ítélőképességében is, hogy az emberi sorsokat előrébb tartják annál, hogy milyen összetételű a városok vezetése.” (Minap.hu)

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek