A debreceni lakosok kiakadtak a súlyosan környezetszennyező akkumulátorgyárra, nem akarják, hogy megépüljön

Megosztás

A petíció aláírói azt üzenik a polgármesternek, hogy Debrecennek levegőre és vízre van szüksége, nem akkumulátorgyárra.

Levélküldő kampányba fogtak debreceni lakosok, amelyben felszólítják Papp László polgármestert, hogy akadályozza meg az akkumulátorgyár megépülését a városban. Az aHang közleménye szerint mostanáig már több mint 2800-an küldtek levelet a városvezetőnek.

A petíciót kezdeményező csoport, a Debreceniek az akkumulátorgyár ellen szerint Magyarország történetének legnagyobb, súlyosan környezetszennyező és hatalmas energiaigényű beruházását készítik elő Debrecenben, méghozzá úgy, hogy az ott élő kétszázezer embert meg sem kérdezték róla.

A csoport arra hívja fel a figyelmet, hogy a klímaváltozás miatt már a lakosság stabil vízellátása sincs biztonságban, a város tüdejét jelentő Nagyerdő aljnövényzete eltűnik, a környező tavak kiszáradnak, öntözésre sincs víz. Szerintük ilyen helyzetben felelőtlenség egy ilyen magas erőforrás-igényű ipari beruházást végrehajtani a térségben, amely még csak a helyi munkanélküliségi problémákat sem oldja meg.

A petíció aláírói azt üzenik a polgármesternek, hogy Debrecennek levegőre és vízre van szüksége, nem akkumulátorgyárra, s azt akarják elérni, hogy valódi egyeztetések és civil kontroll nélkül ne épülhessen semmilyen környezetkárosító üzem a városban.

Jelen állás szerint ugyanis a kínai gyár óriási zaj- és környezetterhelést, illetve szennyezést hozna magával, a több, mint kétszázezer lakost pedig erről még csak meg sem kérdezték. (via Hvg)

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek