Ez is rendben? Mészáros Lőrinc balatoni szállodáját a milliárdos gázszerelő gyermekei újíthatták fel – közpénzből

Megosztás

A családon belül maradhattak a legnagyobb részben közpénzből végzett felújítást végzők, ez is óriási százalékban mi fizettük. De miért tennének másképp, ha ez rendre kétharmadot hoz sorozatban a Fidesznek?

A Hunguest Hotels Zrt. a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által kiosztott vissza nem térítendő állami támogatást is felhasználva a Fejér-B.Á.L. Zrt.-vel újíttathatta fel a szállodáját Balatonalmádiban. Ez azért érdekes, mert a Hunguest Mészáros Lőrinc, míg a Fejér-B.Á.L. a felcsúti milliárdos gyerekeinek érdekeltsége, így a családi hálón belül maradhattak a közpénzből is finanszírozott felújítás költségei.

A szállodacég június 1-én jelentette be, hogy teljes körű felújítást követően újra kinyit a 209 szobás, saját partszakasszal rendelkező hotel, amely a szállodalánc egyik fontos tagja.

A Hunguest BÁL Resort fejlesztése részben a Kisfaludy-program támogatásával valósult meg, az összköltség 35 százalékát, 1,4 milliárd forintot tett ki a vissza nem térítendő állami támogatás

– közölték.

Azt viszont eddig nem lehetett tudni, hogy ki volt a kivitelező: a milliárdos állami támogatás ellenére – a laza jogszabályoknak köszönhetően – nem volt közbeszerzés. A napokban írtuk meg, hogy Rézhegy Öko Villapark néven 57 házas lakóparkot épít a Fejér-B.Á.L. Zrt. Alcsútdoboz szőlőhegyi területén. A projekt honlapján büszkélkedik el vele a cég, hogy ők újították fel Balatonalmádiban a Hunguest-szállodát.

Tehát míg bárki, aki házat épít vagy felújít, súlyos milliókat fizet a kivitelezőnek, addig a balatonalmádi szálloda esetében Mészáros Lőrinc szállodás cége megbízhatta a Mészáros család építőipari cégét, hogy közpénz-milliárdokból újítsa fel a hotelt.

Ezt teljesen törvényesen tette. Az mfor.hu írta meg korábban, hogy az Orbán-kormány által átírt közbeszerzési törvény miatt számos olyan magáncégnek nem kellett közbeszerzést kiírnia egy adott beruházásra, ami pedig jelentős mértékű vissza nem térítendő állami támogatásból valósult meg. (via 444.hu)

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek