Fennakadások voltak a személyes népszámlálás során is

Megosztás

A KSH szerint már orvosolták a hálózati hibát.

Nem volt elérhető a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) rendszere, ezért egy ideig akadozott a személyes népszámlálás – számolt be róla a hvg.hu. A lap információi szerint a népszámlálóbiztosok hiába vitték fel a rendszerbe a kapott adatokat, azok elvesztek, így a népszámlálók lényegében feleslegesen dolgoztak.

A KSH azt javasolta a népszámláló biztosoknak, hogy a hiba elhárításáig ne végezzenek terepmunkát.

A KSH a hvg.hu érdeklődésére lényegében elismerte a hibát, azt azonban nem közölték, hogy pontosan mennyi ideig tartott. Mint írták, a népszámlálás adatgyűjtő rendszere akadozott, melynek kivizsgálását azonnal megkezdték. „A vizsgálat eredményeként az APN hálózati problémát azonosítottuk, melyet azonnal jeleztünk a mobilszolgáltató felé” – írta a KSH, mely szerint a hibát mostanra sikeresen elhárították.

A jelenleg is zajló népszámlálással nem ez az első probléma, már az online kitöltés sem volt zökkenőmentes: a hivatalos oldal az első napon, majd október 16-án vasárnap is lebénult. Ez ügyben vizsgálat is indult, mivel terheléses támadásra gyanakszanak.

Forrás: hvg.hu; Fotó: MTI/Illyés Tibor

Amennyiben ön is hozzájárulna a független média fennmaradásához és a vidék valódi híreinek bemutatásához, kérjük erre a linkre kattintva támogassa munkánkat!

Kapcsolódó cikkek