Elhatárolódott az Orbán-idézettel gúnyolódó munkatársától az OMSZ

Megosztás

Szerintük a poszt nem a Meteorológiai Szolgálat álláspontját tükrözte, hanem egy személy magánvéleményét, így azt törölték.

Mi is írtunk róla, hogy a Ferencváros kínos Magyar Kupa-kiesése után Orbán Viktor választási győzelmi beszédéből vett idézettel gúnyolódott a bajnokcsapaton az OMSZ az Instagramon. „Nem gondoltuk volna, hogy ilyen gyenge UV-Index mellett ekkorát lehet égni… Ez a győzelem még a Holdról is látszik, de a MET-ÉSZ rendszerünkből egészen biztosan!” – írták az Iváncsa sikere után.

Csakhogy egy nap után eltűnt a poszt. Mint az RTL kiderítette: egy munkatárs saját véleményének adott hangot a bejegyzésben, amelytől az Országos Meteorológiai Szolgálat elhatárolódott.

Az OMSZ azt írta az RTL érdeklődésére: „Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) nevében tegnap az OMSZ Instagram-oldalán közzétett bejegyzéstől az intézmény vezetése elhatárolódik. A poszt nem az OMSZ állásfoglalását, hanem az egyik munkatársának magánvéleményét tartalmazta, ezért törlésre került.”

Amennyiben ön is hozzájárulna a független média fennmaradásához és a vidék valódi híreinek bemutatásához, kérjük erre a linkre kattintva támogassa munkánkat!

Kapcsolódó cikkek