Még időben félreállt, kollégája mintaszerűen mentette meg egy férfi életét Alsózsolcán

Megosztás

Az Országos Mentőszolgálat osztott meg egy tanulságos és szerencsére pozitívan végződött történetet Borsodból. Mint írják, vezetés közben lett rosszul az az 55 év körüli férfi, akihez az előző nap reggelén Alsózsolcára kérték a mentők gyors segítségét.

“A férfi egy munkatársával utazott, amikor érezte, hogy félre kell állnia, kiszállt az autóból és összeesett” – írják az alábbi posztban. “A beteg kollegája ekkor rögtön mentőt hívott és a telefonos utasítások szerint megvizsgálta barátját, aki már nem lélegzett. A tapasztalt mentésirányító instrukciói alapján a bátor munkatárs azonnal megkezdte az újraélesztést és az út szélén küzdött a férfi életéért.”

“Elsőként egy már beteget szállító mentőegység ért a helyszínre segítségül, majd pár perc múlva újabb mentő érkezett, így bajtársaink közösen, emelt szinten folytatták az életmentést. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a beteget stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. Mielőbbi felépülést kívánunk, a mentésben résztvevőknek gratulálunk!” – zárult a bejegyzés.

Amennyiben ön is hozzájárulna a független média fennmaradásához és a vidék valódi híreinek bemutatásához, kérjük erre a linkre kattintva támogassa munkánkat!

Kapcsolódó cikkek