Több országhatárral odébb fogták el a top 50-es magyar bűnözőt

Megosztás


Az Egyesült Királyságban bukkantak a KR NNI fejvadászai egy Top50-es magyar bűnözőre, K. Nórára – írja a police.hu.

A rendőrök gyanúja szerint a nő egy unokázós csalásokra specializálódott bűnbandának volt a tagja. 2020 nyara óta keresték, miután levágta magáról az elektronikus nyomkövető eszközt, és eltűnt az otthonából. Mivel felmerült, hogy külföldre szökött, ezért a beföldi elfogatóparancson túl, európai és nemzetközi körözést is kiadtak vele szemben.

Végül Észak-Írországban kapták el a múlt hét csütörtökön az ír rendőrök. A police.hu szerint a rendőrök kiérkezésekor K. Nóra megpróbálta magát egy rokonának kiadni, még egy hamis okmányt is átadott részükre, azonban ez nem jött be. Miután elfogták, őrizetbe vették. Kiadatásáról a későbbiekben döntenek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a nőt 2019 februárjában érte tetten egy unokázós csalásos ügyben. A bűnszervezet, akinek többi tagját az angliai Manchesterben fogták el tavaly áprilisban, időskorúaktól csalt ki pénzt. A banda irányítói az Egyesült Királyságból hívták fel a magyar időseket azzal, hogy különböző ürügyekkel nagyobb összegeket adjanak nekik, majd a sértettek címére már az itthon tartózkodó bandatagok mentek ki.

Miután megkapták a pénzt, egyből továbbították is külföldön lévő társaiknak. Az itthoni elkövetők egyike volt K. Nóra is. Mindaddig együttműködött a hatóságokkal, míg a bűnügyi felügyeletből meg nem szökött. Kereste a Fővárosi Törvényszék is, egy lopás miatt kiszabott 7 éves börtönbüntetés miatt.

Kapcsolódó cikkek