Hogyan működik a postai utánvétel?

Megosztás

A csomagküldési lehetőségek sora rohamosan bővül, de nem mindenki számára egyértelmű, hogy bizonyos eshetőségeknek mik az előnyei, illetve hátrányai. Vajon te el tudod dönteni, hogy melyik csomagküldési mód lenne számodra a legmegfelelőbb? Hogyan működik az utánvétes feladás és mire érdemes figyelni?

Az utánvétes csomagküldés folyamata

Ennek a csomagküldési módozatnak legnépszerűbb előnye a biztonság. Mind a feladó, mind a címzett részéről igen kedvelt, hiszen a feladó biztos lehet abban, hogy átveszik a küldeményt, de kizárólag az ellenérték kifizetését követően. A vásárlók pedig azért kedvelik, mert csak akkor kell kifizetniük a megrendelt terméket, amikor már fizikailag jelen van.

Ha azt szeretnéd megtudni, hogy mely szolgáltatók, milyen feltételekkel vállalják az utánvétes csomagok küldését, nézz körül a Csomagnet.hu oldal szolgáltatásai között. A csomagküldés adatainak megadását követően összehasonlítják számodra a különböző szolgáltatók ajánlatait, és így garantáltan a legkedvezőbbet választhatod ki. Továbbá azonnal láthatod az egyéb plusz szolgáltatásokat is, amikre esetleg szükséged lehet.

Mit jelent az utánvét?

Ez a kifejezés egy angol szófordulatból ered, és talán így jobban meg is érthető. Szó szerint “készpénz kézbesítéskor”-nak fordíthatjuk. Ami azt jelenti, hogy amennyiben csomagot kívánsz küldeni, azzal bízod meg a szolgáltatót, hogy kizárólag egy meghatározott összeg kifizetését követően adhatja át a címzettnek a küldeményt. A kifizetett összeget pedig biztonsággal visszajuttatják hozzád.

Ma már nemcsak készpénzzel lehet kiegyenlíteni ezeket a tranzakciókat, hanem a legtöbb futárszolgálatnál akár bankkártyával is rendezhetjük azokat. Manapság már nem számít különleges szolgáltatásnak, így nem kell külön jelezni azt, hogyha a kártyás fizetés lehetőségével szeretnél élni, ami az alapszolgáltatás részét képezi.

Hogyan dönts, hogy melyik szolgáltatótól rendeld meg az utánvétes feladást?

Szerencsére ma már rendelkezésünkre állnak olyan online felületek, melyek segítségével egyszerűen összehasonlíthatjuk a futárszolgálatok ajánlatait. Ez azért nagyszerű, mert a számunkra legmegfelelőbb, személyre szabott kedvezményeket láthatjuk. Sőt, ezek segítségével nem szükséges plusz nyomtatványokat kitöltenünk, mert az online adatlapon megadott adatok segítségével automatikusan létrehozzák számodra a csomagcímkét. Mindezt úgy, hogy garantáltan megfelel a formai követelményeknek.

Amennyiben utánvétes feladásra készülsz, arra mindenképpen figyelj, hogy megfelelően add meg az utánvét összegét. Nehogy ez legyen a későbbi félreértések oka. Az utánvét összeg nem kizárólag a termék ellenértékére vonatkozhat, beleszámolhatod a szállítási költséget is. Inkább nézd át kétszer a kitöltött adatokat, mert a csomagfeladást követően már nem fogod tudni módosítani az utánvét összegét.

Kapcsolódó cikkek