A fali konzol mint a helytakarékosság egyik kedvenc eszköze

Megosztás

Ha azt mondjuk, fali konzol, egyből arra gondolunk, hogy a TV tárolásának egyik legelegánsabb és divatos módja. Természetesen a közhiedelemmel ellentétben egy fali konzol sokkal több ennél, nem csak a televízió készüléket lehet vele rögzíteni. A fali konzol lehet az egyik legjobb barátunk, ha úgy döntünk, ideje minél több helyet megtakarítani otthonunkban. 

A fali konzol, ami több, mint egy egyszerű kiegészítő

Ha úgy döntünk, ideje felújítani, újra berendezni otthonunkat, vagy éppen költözés előtt állunk, akkor éppen tökéletes az időzítés ahhoz, hogy felmérjük a lehetőségeinket. Több okos megoldás is létezik, amiket együttesen kombinálhatunk. Itt van a címben is említett fali konzol, ami korántsem csak a TV rögzítésére alkalmas. Asztalok, polcok, sőt minibárok tartószerkezete is lehet. Érdemes mindig prémiumminőségűt választani, mint amilyenek a VasalatWebshop fali konzoljai között is találhatóak. 

A fali konzol működése nagyon egyszerű, hisz pár perc alatt rögzíthető a falra. Röviden, ha valamit egy fali polcon szeretnénk elhelyezni, polc viszont nincs a közelben, akkor egy fali konzollal felrakhatunk egyet. Ha magát az eszközt vizsgáljuk, nagyon egyszerű a kialakítása, ugyanis nem más, mint egy L-alakú, derékszögű fém elem, amit a falra rögzítünk. Sokan ódzkodnak attól, hogy a falra különböző eszközöket, bútorokat szereljenek fel, de nem kell aggódni. Ha a megadott terhelhetőséget betartjuk, addig bátran pakolhatunk bármit egy ilyen fali konzolra.

Egy nagyobb könyvespolctól kezdve a virágtartón át kisebb eszközök, például a ház internetellátásáért felelős routert is rárakhatjuk. Ezzel, hogy szinte bármit rá tudunk pakolni, élvezhetjük a fali konzol legnagyobb előnyét, a helytakarékosságot.

A helytakarékosság a részletekben rejlik

A piacon összességében két fajtája van a fali konzoloknak, és ide nem számoljuk bele a TV-tartó konzolt. Az elsőről már tettünk említést, ezek az L-alakúak, a másik pedig az összecsukható konzolok. Utóbbi működése a nevében is következik, hisz csak akkor kell kihajtani, ha éppen használatban van. 

Mikor is jön jól a fali konzol mobilitása? Gondoljunk arra, amikor egy nagyobb vendéglátásra készülünk otthonunkban. Összecsukható konzol segítségével könnyen kialakíthatunk egy újabb bárpultot, vagy a laptopunkat közel tehetjük a TV-hez a kábelezés miatt. Ha kisebb ingatlanban, például panellakásban élünk, minden egyes centi kihasználása kulcsfontosságú. Nincs hely felesleges bútoroknak, asztaloknak, polcoknak.

A home office idejét éljük

A pandémia miatt nagyon sokan voltak kénytelenek otthonról dolgozni, és egy részük “otthon is maradt”. Mindenki kialakított magának az elmúlt 1-2 évben egy munkasarkot, ahol mindennek megvan a helye. Ez egy váratlan helyzet volt, amire gyorsan kellett megoldást találni. Egy összecsukható fali konzollal pillanatok alatt életre kelthetjük munkasarkunkat, majd használaton kívülre is helyezhetjük anélkül, hogy sok helyet foglalna vagy nagyobb helyezkedésre lenne szükség minden nap.

Kapcsolódó cikkek