Nagyot fordítottak a piros-fehérek a második félidőben, a Kolorcity viszont nagyot bukott

Megosztás

A Merkantil Bank Liga 12. fordulójában a DVTK a Budafok ellen játszott, és az első félidőben a vendégek szereztek vezetést. A második játékrészben egyre többet támadott a Diósgyőr, és egyre több távoli lövést láthattak a győzelemben az utolsó pillanatig bízó szurkolók. Előbb Koman Vladimir lövése után Gera Dániel közelről egyenlített, majd a hosszabbításban Jurek Gábor lőtte ki távolról a jobb felső sarkot, ezzel megszerezve a három pontot a Testgyakorlóknak.

Diósgyőri VTK – Budafoki MTE 2-1

Miskolc, DVTK Stadion, 2612 néző. Játékvezető: Nagy Norbert (Szilágyi Norbert, dr. Bede Tamás)
DVTK: Branislav Danilović – Csirmaz István, Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Bokros Szilárd – Cseke Benjámin, Holdampf Gergő, Bényei Ágoston – Szőke Adrián, Lukács Dániel, Koman Vladimir. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.
BMTE: Gundel-Takács B. – Csonka A., Jagodics M., Vaszicsku, Fótyik, Horváth O. – Adorján K., Kovács D., Oláh B. – Sós M., Beke P. Vezetőedző: Mátyus János.

Csere: Beke P. helyett Györgyi A. és Horváth O. helyett Kalmár O. az 58., Cseke Benjámin helyett Gera Dániel és Szőke Adrián helyett Jurek Gábor a 62., Adorján K. helyett Soltész I. és Kovács D. helyett Németh M. a 70., Bényei Ágoston helyett Eppel Márton a 83., Bokros Szilárd helyett Bertus Lajos a 87., Csonka A. helyett Tischler a 90+3. percben.
Sárga lap: Horváth O. a 31., Bokros Szilárd a 36., Gera D. a 74., Sós M. a 75., Györgyi A. a 76., Mátyus János. a 78., Csirmaz István a 85., Szatmári Csaba a 87. percben.
Piros lap: Sós M. a 77. percben.
Gólszerző: Beke (0-1) a 26., Gera Dániel (1-1) a 63., Jurek Gábor (2-1) a 90+3. percben.

A labdarúgó NB II 12. fordulójában a forduló előtt nyolcadik helyen álló Soroksár, az azonos pontszámmal rendelkező, forduló előtt hetedik helyen álló Kazincbarcikát fogadta. A borsodiak egy remekbe szabott szabadrúgásgóllal szereztek vezetést az első félidőben, azonban a Soroksár a második félidőben felőrölte az egyre fáradó vendégeket és 3–1-es győzelmet aratott.

Soroksár – Kolorcity Kazincbarcika 3-1


Szamosi Mihály Sporttelep, 400 
néző. Vezette: Molnár Attila (Aradi József, Vörös Dániel)
SOROKSÁR: Kovács M. – Nagy O., Króner, Valencsik, Pintér D. (Csontos D., 60.) – Haris, Hudák M. – Köböl, Lőrinczy, Hajdú R. (Erdélyi L., 78.) – Halmai Á. (Hegyi, 88.). Megbízott edző: Milovanovics Dejan
KAZINCBARCIKA: Megyeri II. G. – Szemere B. (Kovács D., 82.), Ur (Heil, a szünetben), Dvorschák, Lippai T., Süttő – Ádám F., Nagy J., Csatári – Laczkó (Szabó B., 77.), Pálinkás. Vezetőedző: Varga Attila
Gólszerző: Hudák M. (61., 87.), Hegyi (90+1.), ill. Nagy J. (29.)

Dejan Milovanovics: – Az első félidőben is jól játszottunk, csak lassan járattuk a labdát, ráadásul egy szépen eltalált szabadrúgásgóllal vezetést is szerzett a vendégcsapat. A szünetben rendeztük a sorokat, sokkal bátrabb és gyorsabb játékot kértem, ez meg is valósult.
Varga Attila: – Az első negyvenöt perccel elégedettek lehetek, a második félidőben viszont rendkívüli módon visszaesett a teljesítményünk. Nem védekeztünk magas szinten, az elkeserítő.

Kapcsolódó cikkek