Kilenc év után visszatér az Egyetemvárosba a Barátság Maraton

Megosztás

Bő egy hét múlva rendezik meg a futófesztivált, ezúttal újra az Egyetemvárosban, miután kilenc éven át a belváros adott ennek otthont.

Miskolc város kiemelt eseményének programjában – a hagyományokat követve – négy egyéni táv és egy félmaratoni váltó, valamint gyermekfutamok szerepelnek – írja a Minap.hu

Újdonságot jelent, hogy a Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány és a Marathon Club Egyesület által rendezett esemény – a 2013-tól datálható 9 éves belvárosi „kirándulás” után – visszaköltözik a Miskolci Egyetemre, az Egyetemvárosba, mely 2001-ben, egy emlékfutással „bölcsője”, majd 2012-ig otthona volt a Barátság Maratonnak. A versenyközpont az Egyetemi Körcsarnokban lesz, melynek szomszédságában állítják fel a rajt-cél kaput.

Az 5,25 km-es körpálya térképe megtekinthető itt.

Párizsért gyűjtögethetnek

A futófesztivál az „Ötpróba Párizsba”-program pontgyűjtő állomása is egyben! Aki a rendezvényen regisztrált ötpróbázóként vesz részt, a teljesített távtól függően pontokkal gazdagodik – ezeket pedig idővel garantált jutalmakra válthatja be, míg a legszerencsésebb ott lehet nézőként a 2024-es párizsi olimpián. Fontos, hogy a nevezéskor ne felejtsék el megadni az ötpróba-azonosítószámot, mert csak ebben az esetben tudják igazolni a teljesítést. Amennyiben valaki még nem ötpróbázó, de szeretne azzá válni és megkezdeni a pontgyűjtést, a https://otprobaparizsba.hu/ oldalon tud regisztrálni.

Versenyszámok, kategóriák

Maraton (42,195 km, Homonnai László-emlékszám):  egyéni ( női- és férfi abszolút kategóriában). Ötpróba-pontok száma: 6
Félmaraton (21,095 km, Koleszár András-emlékszám): egyéni (női- és férfi abszolút kategóriában.  Ötpróba-pontok száma: 4
Kismaraton (10,5 km,  Koncz Ferenc-emlékszám): egyéni (női- és férfi abszolút kategóriában). Ötpróba-pontok száma: 2
Minimaraton (5,27 km, Dr. Márkus Gábor-emlékszám): –  egyéni (születési ÉV alapján: 7-11 éves lányok-fiúk,12-14 éves lányok-fiúk, 15-18 éves lányok-fiúk, 19-35 éves nők-férfiak, 36-45 éves nők-férfiak, 46-55 éves nők-férfiak, 56-65 éves nők-férfiak, 66 év feletti nők-férfiak. Ötpróba-pontok száma: 1
Félmaraton-váltó (4×5,27 km):  női – férfi abszolút kategóriában
Ötpróba-pontok száma, személyenként: 1
Gyermekfutamok: egyéni (600 méter: 6 éves korig, leány-fiú; 1,8 km: 7-11 éves korig; leány-fiú)  
Helyszíni nevezésre, illetve az előnevezők számára a rajtszámok átvételére október 22-én, szombaton, 14-18 óra és október 23-án, vasárnap, 8.00-11.00 óra között lesz lehetőség az Egyetemi Körcsarnokban. Az előnevezők névre szóló rajtszámot, valamennyi célba érkező pedig egyedi befutóérmet kap ajándékba.

Rajt-időpontok
09:00: 600 méteres gyermekfutam 
09:20: 1,8 km-es (3 körös) gyermekfutam 
10.00: maraton, minimaraton
12.00: kismaraton, félmaraton (egyéni és váltó)
 
További információk a www.maratonclubmiskolc.hu oldalon.

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek