Dezodorok mindennapi használatra

Megosztás

Dezodort minden nap használni kell, hiszen segítségével elkerülhető a túlzott izzadás, a testszag kialakulása és biztosítható egy kellemes alapillat. Ez a fajta kozmetikum viszont nemcsak a kellemetlen illat megszüntetésére szolgál, hanem ennél sokkal többre is képes.

A dezodorok jellemzői

A dezodor szó latin eredetű, jelentése pedig “szagtalanító” vagy “szagot el”. Ez pedig azt jelenti, hogy a DOUGLAS kínálatában felfedezhető férfi dezodorok mindegyikének szerepe a szagtalanításban rejlik. Olyan kozmetikumok, amelyek nélkül tulajdonképpen elképzelhetetlenek a mindennapok a férfiak számára. 

A dezodorok egyáltalán nem modern találmányok, már az ókori Egyiptomban is alkalmazták őket különböző olajok és fürdők formájában. Azóta természetesen  mind összetételben, mind pedig funkcióban sokat változtak. 

Egyrészt elfedik a rossz testszagot, másrészt a verejtékmirigyek működésének befolyásolására is alkalmasak, csökkentve ezzel az izzadás mértékét. Erre szolgáló alkotóelem például az ezüst-citrát, amely a kellemetlen szagokat okozó baktériumok elterjedését gátolja. 

A dezodor és az izzadásgátló nem ugyanaz

A két kozmetikum nevét sokan szinonimaként alkalmazzák, pedig nem pontosan ugyanazt jelentik. Míg a dezodor csak a szagok semlegesítésére alkalmas, addig az izzadásgátló az izzadást is képes megakadályozni, tehát hasznos az izzadságfoltok ellen is. Ez pedig az alumínium használatával válik lehetővé. 

Ez nem mindenki számára előnyös, ezért ma már számos izzadásgátló és dezodor alumínium nélkül készül el. Helyette pedig természetes, bőrbarát anyagokat alkalmaznak. A készítmények nemcsak összetételükben, de megjelenési formájukban is igen változatosak. Így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb terméket. 

Dezodorok változatos formában

Dezodorok roll-on, krémdezodor és spray formájában is kaphatóak. A spray-k általában alkoholos hatóanyag oldatból, illatanyagokból és hidratáló hatóanyagokból állnak. Használatuk előnye a könnyű adagolásban és az egyenletes eloszlásban rejlik. 

A roll-on termékek többnyire gél formulájúak, így állaguk meglehetősen kellemes. A baktériumgátló hatást általában etanollal vagy valamilyen kloridvegyülettel érik el. A stift állaga a szappanéhoz hasonló, hiszen szinte azonos anyagokból áll. Tartalmaz még ápoló- és illatanyagokat is, amelyek védik a hónalj érzékeny bőrét. Ugyanakkor egy ilyen stift kevésbé hatékony és nehéz egyenletesen eloszlatni. 

Egy dezodor hatása egész nap tart, ráadásul a körülötted lévőkre is hatást gyakorol. Ha szeretnél biztosra menni, válassz a parfümöd illatával harmonizáló terméket, biztosítva ezzel a tökéletes összhatást. Különösen nagy jelentősége van ennek azoknál, akik odafigyelnek az illatok rétegeire. Válassz olyan dezodort, amely mind illatban, mind pedig formában megfelelő számodra, nagyban megkönnyítve ezzel a napjaidat!

Kapcsolódó cikkek