Putyin háborús agressziója ellen demonstráltak az orosz nagykövetségnél

Megosztás


Tüntetést szervezett délután négy órára az Ukrán Egység nevű mozgalom, Oroszország budapesti nagykövetsége elé, miután – válaszul a Krímbe vezető hidat ért, ám az ukránok által eddig még el nem ismert csapásra – hétfőn reggel több nyugat-ukrajnai nagyvárost, köztük Kijevet és Lvivet is orosz rakétacsapás ért.

„Délután négykor gyűljünk össze az agresszor nagykövetsége elé! Hozzatok zászlókat, készítsetek plakátokat, ne maradjatok csöndben!”

– hirdeti az esemény leírása ukránul.

A tüntetés szervezői háromnegyed hat körül kezdték meg beszédüket. A felszólaló – egy idősebb nő – arról beszélt, hogy ma is hajnalban támadtak az oroszok, ugyanúgy, mint február 24-én.

“Hiszitek még, hogy vannak jó oroszok? Ha lennének, kint lennének az utcán és tiltakoznának és elmondanák, hogy nem kérnek Putyin háborújából. Egyszer kimentek, megverték őket, és azóta félnek kimenni. De az ukránok nem félnek, a mai tüntetést is megpróbáltak ellehetetleníteni, de itt vagyunk!”

– mondta.

“Mától kezdve egy követelésünk van: a világ mondja ki, hogy Oroszország terrorállam”

– jelentették ki a tüntetésen.

Amennyiben ön is hozzájárulna a független média fennmaradásához és a vidék valódi híreinek bemutatásához, kérjük erre a linkre kattintva támogassa munkánkat!

Kapcsolódó cikkek