Arról beszél egy videóban a brazil elnök, hogy kész lenne embert is enni

Megosztás

Egyre élesebb a helyzet Brazíliában a választás második köre előtt, most egy 2016-os interjú részlete került a középpontba.

A brazil elnökválasztás első fordulóját Luiz Inácio Lula da Silva nyerte, de a jelenlegi elnök, Jair Bolsonaro jobban szerepelt a vártnál. A második forduló október 30-án következik.

Lula csapata most egy 2016-os interjú részletéből készített kampányvideót, amiben Bolsonaro még kongresszusi képviselőként arról beszél: kész lett volna embert enni – írta meg a 444.hu. Az interjút az akkor még feltörekvő politikussal a New York Times készítette, a Lula-stáb pedig most kiemelte belőle, amikor Bolsonaro elmeséli, hogy látogatást tervezett az Amazóniában élő yanomami törzshöz, akiknél épp haláleset történt.

„Ilyenkor két-három napig főzik a halottat, aztán megeszik banánnal. Meg akartam nézni, amikor megfőznek egy indiánt. Azt mondták, ha odamegyek, akkor ennem kell belőle. Azt mondtam, akkor eszem belőle!” – mesélte Bolsonaro a hat évvel korábbi interjúban, majd hozzáteszi: senki nem akart vele menni, így a látogatás végül nem történt meg.

Az elnök stábja szerint a Lula-kampány most hamisan emeli ki kontextusából az idézetet, szerintük Bolsonaro arról beszélt, hogy milyen kemény az élet a dzsungelben, és vannak, akik ilyesmire is kényszerülnek. A yanomamik szóvivője pedig mindeközben közölte, nem esznek embert.

via 444.hu

Amennyiben ön is hozzájárulna a független média fennmaradásához és a vidék valódi híreinek bemutatásához, kérjük erre a linkre kattintva támogassa munkánkat!

Kapcsolódó cikkek