Durva: összesen 140 millióan maradtak áram nélkül az egyik legnépesebb országban

Megosztás

Leállítottak olyan erőműveket, ami egyébként csak az energiatermelés 6%-át adta Bangladesben, ám ez olyan láncreakciót indított el, hogy hosszú órák óta az ország lakosságának legnagyobb része áram nélküli közösségi élményekre kényszerül.

Ritka nagy, bár igen kellemetlen közösségi élményt élnek át éppen a bangladesiek: kedden délután az ország túlnyomó részén elment az áram, így jó 140 millióan maradtak elektromosság nélkül a 168 milliós országban. Egyelőre arra tippelnek, hogy egy nagyfeszültségű vezeték hibája gyűrűzhetett tovább a keleti országrészből.

Az országban leállt az összes erőmű.

Az eleve megbízhatatlan hálózattal rendelkező Bangladesben az tette be a kaput, hogy az üzemanyagárak elszabadulása miatt nemrég leállították az ország összes dízellel működő erőművét. Ezek a teljes áramtermelés 6 százalékát biztosították korábban, de a kiesésük hálózati hibák láncolatát indította el. Az ország a világ második legnagyobb textilipari nagyhatalma Kína után, az exportbevételeik 80 százaléka függ az iparágtól.

A textilgyártók szövetségének elnöke nemrég arra panaszkodott, hogy a termelést teljesen ellehetetleníti, hogy a gyárakban napi 4-10 órás áramkimaradások vannak. (via 444.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek