Nekik nem sürgős: a fideszesek leszavazták, hogy dönthessenek a svéd és finn NATO-csatlakozásról

Megosztás

Mivel a NATO és Oroszország ebben a témában sem áll egy oldalon, Magyarország pedig a szokásos időhúzással és akadékoskodással jelentkezik. Mivel a Nyugat szerint is Orbán egy követ fúj Putyinnal, még lehetnek további problémák is a csatlakozással.

Július közepe óta vár parlamenti szavazásra a svéd és finn NATO-csatlakozás ügye, egyik kormányzati javaslatról sem döntöttek eddig. Ezt gyorsította volna meg az MSZP, javasolva, hogy már kedden voksoljanak róla, de Kövér László nem támogatta, és a kormánypárti többség is leszavazta.

Két és fél hónapja nyújtotta be a kormány az Országgyűlésnek azt a két törvényjavaslatot, amely megadta volna Svédország és Finnország számára a parlamenti támogatást a NATO-csatlakozáshoz, de még mindig nem vette tárgysorozatba őket a parlament, nem szavazott róluk.

Az MSZP-sek úgy gondolták, hogy meggyorsítják a döntést, és a keddi ülésnap napirendjére vették volna fel a két javaslatot, ám a változtatást Kövér László fideszes házelnök saját hatáskörben elutasította. Erre a szocialisták nyílt szavazást kértek a javaslatukról, de

a kormánypárti többség egyetértett Kövérrel, és leszavazta.

Már csak két ország nem ratifikálta a két állam NATO-csatlakozását, a törökök és mi. Ez is véletlen lenne? (via Hvg)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek