Elkapták a borsodi unokázós csalót

Megosztás

Egy mezőkövesdi idős nő sajnos elhitte a vetítést, összekészítette pénzét és érétkeit, amit egy futár vitt külhonba. Az időközben értesített rendőrök azonnal léptek így a kár megtérült.

Csalás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság egyelőre ismeretlen elkövetőkkel szemben. A gyanúsítottak 2022. október 3-án a kora délutáni órákban felhívtak egy mezőkövesdi idős nőt, akit azzal a legendával rémísztettek meg, hogy fiát letartóztatták szabadulásához pénz kell, de sürgősen. A sértett több mint két millió forint értékben összekészített pénzt, és ékszereket. A dobozt a feltételezett elkövetők által megbízott futár vitte külhonba. Időközben a nő fia hazaérkezett, majd amikor értesült a történtekről értesítette a rendőrséget.

A nyomozók a gyors adatgyűjtés eredményeként beazonosították a futárt, aki visszaszolgáltatta az értékeket, így a kár megtérült.

Egy másik esetben szintén egy idős nőt és mezőkövesdi találtak meg a csalók. Már az adatait diktálta a sértett, amikor hozzátartozója felfigyelt a különös hívásra, majd gyorsan kapcsolva helyretette a csalárd hívókat. A hatóság ez esetben csalás kísérlet gyanúja miatt indított eljárást, egyelőre szintén ismeretlen elkövetőkkel szemben.

A rendőrségi tapasztalatok szerint az utóbbi időszakban több unokázós csaló is próbálkozott például Mezőkövesden vagy éppen Sátoraljaújhelyen. Ezen esetek során a csalók egyszer sem jártak sikerrel, mert a hívott fél minden esetben gyanút fogott, és megszüntette a hívást.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek