Kétszeres rezsit fizethet egy seregnyi társasház, mert az MVM nem küldte a számlákat

Megosztás

Nyilván ez is a véletlen műve, hogy a leolvasás ugyan időben megtörtént, az MVM mégis valami különös ok folytán nem volt képes időben elküldeni a számlákat a társasházaknak. Akkor viszont egyben fogják számlázni és sokkal több pénzbe kerül majd.

Az MVM nem készítette el az augusztusi fogyasztás utáni szeptemberi gázszámlákat, ezért az már biztos, hogy több száz budapesti társasházi lakásnak a szeptemberi és az októberi gázszámlákat egyben kell majd befizetnie – értesültünk közös képviseleti forrásból. Ehhez persze az kell, hogy az MVM a szeptemberi fogyasztás utáni októberi gázszámlákat már sikeresen elkészítse, különben a lakóknak nem két, hanem már három hónap gázdíját kell majd egyben kifizetniük.

“A ház gázóráját tehát leolvassák, de számlát nem kapunk. Hat ilyen házat képviselek, ami 400 lakást jelent. Nem hiszem, hogy csak minket érintene ez a probléma” – mondta a 444.hu lapnak a közös képviselő. Úgy kalkulál amúgy, hogy még télen is befér majd a ház a rezsicsökkentett átlagfogyasztás alá. A szabály szerint jelenleg azokra a házközponti fűtéses társasházakra is vonatkozik 144 köbméteres kedvezményes tarifa, ahol csak egy gázmérő van. Így például – ha nyilatkozik a társasház a szolgáltatónál – egy hatvan albetétes közösség esetében a kedvezmény a hatvanszorosára nő. Ebben a társasházban pedig nagyon sok a kis lakás, így bőven a limit alatt lesznek. Ha pedig nem, akkor az egyedi mérés alapján a nagyfogyasztók fizetik ki a többletet.

A közös képviselő is hallott már arról a trükkről, hogy a társasházakban minden sufnit, tárolót, irodát átminősítenek lakásnak, így pedig megnő a fogyasztható mennyiség. Szerinte a gázórát leolvasó emberek biztosan nem nézik meg, hogy valóban 70 lakás van-e egy adott házban, vagy igazából csak 65. További részletek a 444.hu cikkében olvashatók.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek