Kanász-Nagy: Az LMP a miniszterek szélenergiáról való véleményét kéri | videó

Megosztás

Kanász-Nagy Máté az LMP – Magyarország Zöld Pártjának országgyűlési képviselője tartott hétfőn sajtótájékoztatót, amit rendhagyó módon nem a meghirdetett témával, hanem a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból kirúgott tanárok ügyével kezdte.

A képviselő elmondta, hogy az LMP szerint az intézkedés felháborító, és ezúton is szeretnék kifejezni a szolidaritásukat az elbocsátott pedagógusok irányába. A zöldek úgy vélik, hogy a törvénytelenséget nem a tanárok, hanem a magyar kormány követte el, akkor, amikor megszüntették a sztrájkjogot. 

Ezután rátért az eredeti témára, ami a szélenergia volt. Múlt héten többször is megkérdezték Orbán Viktort a szélenergiáról, aki elmondta, hogy a kormányon belül is vitát képez a téma, de ő maga bevallotta, hogy szkeptikus a szélerőművekkel kapcsolatban. Az LMP azt gondolja, hogy a szélenergia megbízható, olcsó és zöld energiaforrás, ráadásul az ország energiafüggetlenségét is segítheti. 

Amikor Orbán azt mondta, hogy vita van a kormányon belül, akkor megszületett az a kérdés, hogy mégis kik vitáznak a szélenergiáról, éppen ezért Kanász-Nagy minden miniszterhez írásbeli kérdéssel fordult, mindegyikőjüknek ugyanazt a kérdést tette fel: mi a véleményük a szélenergiáról, hogyan állnak ehhez a kérdéshez, támogatják a szélerőművek létesítését, vagy sem. 

 Az LMP kéri a minisztereket, hogy valljanak színt a témában, és mondják meg, hogy támogatják, vagy sem a szélenergiát. 

Kapcsolódó cikkek