Valakinek ez hatalmas biznisz volt, 15 milliárdos osztalékot fizetett ki a lélegeztetőgép beszerzés nyertese

Megosztás

Egyrészt a szükséges mennyiség többszörösét vettük meg Szijjártóék hathatós közreműködésével, mindig 1-1 közbeiktatott beszerző cég segítségével, soha nem közvetlenül. Az már csak hab a tortán, hogy a legtöbbje még csak nem is használható valódi lélegeztetésre, de eladni sem tudjuk, mert tisztában vannak azzal, hogy nem jók semmire.

A részleteket a The Post osztotta meg: “Annál gusztustalanabb és aljasabb dolog nincs, mint járványhelyzetben nyerészkedni az emberek egészségén, félelmén. Orbán legszűkebb köre tavaly 800 milliárddal lett gazdagabb. Vastagon hozzájárult ehhez a 16 ezer feleslegesen beszerzett lélegeztetőgép biznisz. Ennyit a legextrémebb helyzetben sem tudunk felhasználni, mert egyszerűen nincs elég szakember kezelésükhöz.

A tömegével felvásárolt lélegeztetőgépek beszerzésének legnagyobb nyertese Fourcardinal Tanácsadó Kft. Eddig ugyan közük sem volt az orvosi műszerekhez, de mivel közel állnak a kormányhoz, bekerültek a ” fürkészek és portyázók ” csapatába. Jó pénzért beszereztek ezer darabot. 2020-ban az előző évinél 216-szor több árbevételt könyveltek el: 49,5 milliárd forintot kaszáltak.Tiszta nyereségük 15,9 milliárd forint volt, amiből 15,4 milliárd forintot ki is fizettek osztalékként a tulajdonosoknak. Az összeg döntő része, 13,8 milliárd forint egyetlen magánszemélyhez került.

A gépek nagy részéről kiderült, hogy használhatatlanok. Jelenleg egy raktárban rohadnak, tárolásuk is havi 90 milliónkba kerül. Most úgy döntöttek, 2,5 milliárd forintból építenek egy lélegeztetőgép-raktárt. Megpróbálkoztak eladásukkal, de a kutyának sem kell még féláron sem. Így a 16 ezerből négyszázat elajándékoztak…”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek