Megérte a modellváltás, Varga Judit havi közel 1,5 milliót vesz fel Miskolcon a kuratórium elnökeként

Megosztás

Igazságügyi miniszterünk a nyár folyamán jelezte, hogy élne a lehetőséggel, ahogy mások is így tettek, például Varga Mihály pénzügyminiszter is millió feletti tiszteletdíjat kap Óbudán az egyetemi kuratóriumi elnökségért. Valóban vannak, akiknek megérte a modellváltás.

A Miskolci Egyetemet fenntartó Universitas Miskolcinensis Alapítványhoz fordult a 24.hu, hogy megkérdezze: a kuratóriumi tagokat mekkora havi díjazás illeti meg, és részükre az alapítás óta mekkora összeget fizettek ki eddig. A válaszból kiderült, hogy Varga Judit kuratóriumi elnökként 1,4 millió forint juttatásban részesül, és eddig kéthavi tiszteletdíjat, azaz 2,8 millió forintot fizettek ki neki. A lap hozzáteszi: Varga korábban nem vett fel innen tiszteletdíjat, ám az augusztusi jövedelem-nyilatkozatában már beikszelte az 1 millió forint feletti jövedelemsávot.

Egy másik kormánytag, Varga Mihály pénzügyminiszter is a nyáron döntött úgy, hogy felveszi a kuratóriumi elnöki tiszteletdíjat a Rudolf Kalman Óbudai Egyetemért Alapítványtól. A lap ez esetben is kikérte a pontos adatokat szeptember elején, de választ nem kaptak. (via Hvg.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek