Teljesen megújul a Thököly híd, megváltozik a Kiss Ernő utca Miskolcon

Megosztás

Fél évig tartanak majd a munkálatok, amelyek a tervek szerint jövő tavasszal kezdődnek el. Kanyarodósávval igyekeznek kiküszöbölni a mostani forgalomtorlódásokat, miközben a híd teljes egészében megújul.

Bőven ráfér már a hídra a felújítás, az idő vasfoga kikezdte a szerkezetet.

Közel félmilliárd forintos fejlesztéssel újulhat meg a közeljövőben a Kiss Ernő – Thököly híd csomópontja – mondta el csütörtökön a helyszínen a terület önkormányzati képviselője a Minap.hu kérdésére.

– A tervezett munkálatok részeként a déli tehermentesítő városba vezető szakaszát a Wesselényi és Damjanich utcák között egy forgalmi sávval egészítik ki. Erre azért van szükség, mert a Thököly utcára való kanyarodósávon a forgalom rendszerint feltorlódik és megnehezíti a közlekedést – hangsúlyozta Simon Gábor.

A beruházás során megújul az itt található híd is: az utat és a járdát kiszélesítik, és a patakmeder burkolását is tervezik. “Jelen pillanatban ott állunk, hogy minden engedéllyel rendelkezünk, a tervek is teljes egészében rendelkezésre állnak, és most a napokban jelent meg a hivatalos közbeszerzési értesítőben az a felhívás, hogy a pályázatokat várjuk a kivitelező cégek részéről. Az ajánlattételi határidő október 17.” – részletezte a Velünk a Város frakció vezetőjeként is tevékenykedő politikus. 

Itt kiszélesítik a járdákat és a közlekedési pályát, a környezetében pedig a meder burkolat felújítása valósul majd meg. A kivitelezés költsége a tervezői költségvetés alapján 480 millió forint, amit Európai Uniós forrásból fedeznek majd. A munka a tervek szerint jövő márciusban kezdődik, és várhatóan hat hónap alatt készül el. 

Ahogy a Minap.hu fényképén is látható, jócskán ráfér már a hídra a felújítás

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek