Elvégezték a Kálvária dombhoz ígért változtatásokat, biztonságosabbá vált

Megosztás

Bár régóta sok volt a panasz a lépcsősor környékére, egy júniusban történt eset kellett ahhoz, hogy előrébb kerülhessen a fontossági sorrendben. Most már jobb a helyzet, kerítés épült a lépcső mellé, a közvilágítást pedig végre nem árnyékolják el a gallyak.

A lépcső mellett 150 méter hosszan alakítottak ki kerítést, és rendbe tették a növényzetet. Levágták a közvilágítást eltakaró gallyakat, és a lépcsősor mellett is kiirtották a bozótost. A fejlesztésre még korábban tett ígéretet a városvezetés – írja a Minap.hu.

A kerítés megépítését az a megrázó támadás tette szükségessé, ami még júniusban történt: egy terhes nőt fényes nappal akartak megerőszakolni itt. Az önkormányzat az ígért és megvalósított fejlesztéseken túl pedig további intézkedésekre készül.

Az önkormányzat ígéretet tett arra, hogy a lépcsősort igyekszik biztonságosabbá tenni. A kerítést most felhúzták, a mellette lévő növényzetet rendbe tették. Egy sávban kiirtották a bozótost és levágták a közvilágítást eltakaró gallyakat. Emellett a lépcsősor megerősítése is folyamatban van. Az ígért fejlesztéseken túl pedig a város további beruházásokat tervez annak érdekében, hogy soha ne történhessen a júniusihoz hasonló eset. 

Az eddigi fejlesztések mintegy 4 millió forintból valósultak meg.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek