Elképesztő: olyan cikk jelent meg a Magyar Nemzetben, ami simán túltesz az orosz propagandán is

Megosztás

A Kreml hivatalos sajtóját is simán lepipálta az hétközi írás, nem tudni, lehet-e mélyebbre süllyedni a teljes oroszpártiságban a kormányközeli sajtóban.

Az nem újdonság, hogy a kormány évek óta, de még a háború kitörése után is elszántan segít képviselni az orosz érdekeket, a kormánypárti média pedig szemrebbenés nélkül hergel a Nyugat ellen Oroszország pártját fogva a háborúban.

A cikk azzal kezdődik, hogy: „Hamarosan akár kétmillió orosz katona állhat majd talpig fegyverben, és kezdheti meg a pár évtizede Ukrajnának nevezett terület leradírozását a térképről. Az eddigi, Putyin által különleges katonai műveletnek becézett akció kis bemelegítő gyakorlat, gyerekcsíny volt ahhoz képest, ami most várható. Néhány nap múlva nem csupán egy kétszázezres, önkéntesekből és hivatásosokból álló expedíciós sereg simogatja-pofozgatja majd az ukrán katonai célpontokat, hanem milliós ármádia zúdul a szomszédra, hogy elsöpörje az amerikaiak által háborúba hergelt, a NATO által kiképzett, fülig fölfegyverzett, Bandera-kultusszal átitatott, csalinak használt ukránokat.”

Pilhál szerint azért van háború, mert „a Szovjet­unió megcsonkított örököse, Oroszország nem szeretne NATO-támaszpontot, Moszkvát fenyegető támadórakéta-ütegeket látni ősi földjén. Pedig Putyin régóta, bő évtizede erről beszél, ezt ismételgeti.”

Szerinte az Egyesült Államok ezt azért nem akarta megérteni, mert: „A háború volt a terv. Az 1991-ben megalázott, a mi Trianonunkhoz hasonlóan (bár arányaiban nálunk sokkal kevésbé) megcsonkított Oroszország sarokba szorítása, háborúval és szankciókkal való kivéreztetése és újabb, talán végső földarabolása. Azután pedig következhet az ilyenkor szokásos, hamisítatlan amerikai szabad rablás, amilyet 2014 óta Ukrajnában vagy éppen 1990 után nálunk, Közép-Európában végrehajtottak. Lenyúlni minden gyárat, termőföldet, nyersanyagot, bábkormányt állítani, s mindeközben belehazudni az ottaniak képébe: nesze nektek szabadság, demokrácia!”

A szerző láthatóan kivan azon, hogy „Amerikai fegyverek, irányítás, hírszerzési információk, felderítés, haditerv nélkül a háború rég véget ért volna, béke lenne, új határokkal. Az amerikaiak jelölik ki a célpontokat, az ő segítségükkel süllyesztették el a Moszkva cirkálót, öltek meg orosz tábornokokat. S mindezzel el is szoktak dicsekedni.”

És ezzel még nincs vége, további részletek a 444.hu cikkében olvashatók.

Related posts