Nem válaszolt a rezsicsökkentést firtató kérdésekre Koncz Zsófia

Megosztás

Tizennégy írásbeli választ igénylő kérdést tett fel Tóth Bertalan, a Magyar Szocialista Párt társelnöke, frakcióvezetője Palkovics László technológiai és ipari miniszternek az energiaárak emelkedéséről és az arra adott állami válaszokról. Többek között arra volt kíváncsi, hogy „miért nem nyújt valódi segítséget a magyar családoknak a megemelkedett rezsiköltségek fedezéséhez”, „miért nem segítik hatékony intézkedésekkel az energiaválság kezelését” és hogy „mivel magyarázza azt, hogy a mai energiaár-emelkedések mellett a villanyszámlán belül a forgalmi díjak árának aránya emelkedik az elektromos áram terhére”.

Az ellenzéki politikus kérdéseire Palkovics megbízásából a helyettese, Koncz Zsófia, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője reagált, de érdemben igazából egyikre sem válaszolt.

„Az Ön által benyújtott kérdéscsokorral kapcsolatban szeretném megjegyezni, hogy a mennyiség nem pótolja a minőséget” – írta és kiemelte, hogy a szocialisták kormányzásának idején tizenötször emelkedtek az energiaárak. Szerinte az április 3-i választáson a magyarok határozott véleményt mondtak az MSZP korábbi kormányzásáról és ellenzéki politizálásáról, majd elismételte a mostanában szünet nélkül sulykolt kormányzati kommunikációs panelt arról, hogy az energiaárak az „elhibázott brüsszeli szankciók miatt” emelkedtek az egekbe, ám a kormány ennek ellenére is fenntartja a rezsicsökkentést.

Végül „meglehetősen visszatetszőnek” nevezte, hogy Tóth „parlamenti kérdésnek álcázott, de nyilvánvalóan rövid távú politikai haszonszerzést szolgáló hamis állításokkal” támadja a rezsicsökkentést bevezető és fenntartó kormányt.

(hvg.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek