Óriási a cukorhiány a boltokban

Megosztás

Az emberek felvásárolják, mivel ki tudja, meddig lesz még árstop hatálya alatt.

A 2,8 százalékos tej után a cukor is hiánycikk lett a boltok polcain. A Cukorrépa Termesztők Országos Szövetségének elnöke szerint ez azért van így, mert az árstop miatt az emberek felvásárolták a cukrot. A kormány – ahogy a polcokról sok helyen szintén hiányzó tejekkel kapcsolatban – most is azt írta, ellenőrizni fogják, kaphatók-e az árstopos termékek – írja az rtl.hu.

A csatorna híradójának küldött nézői felvételen látszik, hogy az egyik budapesti üzletben üresen állnak a cukrospolcok, és ez nem egyedi eset. A felvétel készítője a sokadik üzletben jutott csak cukorhoz. Az egyik helyen az eladó azt mondta, hogy hálózati szinten adódtak problémák, olyannyira, hogy még a központba sem érkezik be.

A Cukorrépa Termesztők Országos Szövetségének elnöke szerint évek óta egyre kevesebb cukrot állítanak elő Európában, így Magyarországon is. A keresletet eddig azonban mindig ki tudták elégíteni. Az elnök szerint most azért hiánycikk több helyen a cukor, mert a januárban bevezetett árstop miatt többet vesznek az emberek.

Dorogi Árpád szerint a hatósági ár befolyásolja a cukorellátást, ugyanis az emberek arra számítanak, hogy ezen időszak befejeztével lényegesen magasabb áron tudják majd beszerezni a cukrot. A jelenlegi ársapka október 1-ig van érvényben, de a kormány folyamatosan vizsgálja a helyzetet, és ez alapján dönt majd az árstopok ügyében.

via rtl.hu, index.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek