Ismét mozgolódnak a Diósgyőri Várfürdő ügyében

Megosztás

Vajon milyennek képzelik el a miskolciak a Diósgyőri Várfürdőt? Ezeket a gondolatokat fogalmazhatták meg a résztvevők. Egyelőre semmi garancia arra, hogy ezeket konkrét fejlesztések is követik majd, de teljesen kizárni sem lehet. Egyértelműen van érdeklődés a témában.

Egy kérdőívet állítottak össze az első miskolci Városi Est szervezői: a válaszokból kiderül, hogy milyennek képzelik el a kitöltők a Diósgyőri Várfürdőt, milyen a „közérzetük” egy esetleges fejlesztéssel kapcsolatban – írja a Minap.hu.

Az est előkészítő fázisának részeként most egy kérdőívet állítottak össze a szervezők, ami ide kattintva érhető el. Sélley Andrea, a szakmai lebonyolításért felelős Dialóg Egyesület tagja elmondta, a cél ezzel megismerni a lakosság „közérzetét” a témával, jelen esetben a Diósgyőri stranddal kapcsolatban.

„Ezen keresztül tud információt adni a lakosság arról, ők hogyan állnak ehhez a kérdéshez” – fordította le nekünk a közérzeti jelzőt a szervező. Azt is kiemelte, hogy a kérdések nem a jövővel foglalkoznak, hanem a jelen esélyeit veszik számba. Ezt úgy kell értelmezni, hogy arra kutatják a választ, jelen pillanatban hogyan vélekedik a kitöltő a Diósgyőri Várfürdőről.

Milyen szolgáltatásokat tudnának elképzelni? Strand legyen egyáltalán? Milyen belépőár lenne reális? És hasonló kérdéseken keresztül mérik fel az állampolgárok közérzetét. „A válaszokat bedolgozzuk egy rövidebb tanulmányba, készítünk átlátható infografikákat és a Városi Esten téma lesz, hogy az emberek hogyan vélekednek a terület lehetőségeiről” – zárta a szeptember 18-ig kitölthető kérdőív bemutatását, amit szerda estig máris közel 250-en kitöltöttek.

Az eredmények a https://tervezzukmiskolcot.hu/ weboldalon lesznek elérhetőek.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek