Megtörtént a feljelentés a tüntető miskolci diákokat lelocsoló férfi ellen

Megosztás

Sebe-Gazdig Judit és a Velünk a Város Lokálpatrióta Egyesület is úgy gondolja, tűrhetetlen és megbotránkoztató, amit a diákokkal tett a locsolós kedvű lakos, ám ilyet egyszerűen senki nem tehet meg Miskolcon.

Sebe-Gazdig Judit által megosztott videofelvételen (ITT megtekinthető) azt láthatjuk, amint egy férfi flakonból vizet önt ki az ablakából. A békésen vonuló fiatalok épp a miskolci főutcán vonultak, amikor a videó készült. A felvételen hallható, hogy nagy a felháborodás, sokan kaphattak a nyakukba a vízből, fütyülés is követi az incidenst, ezt követően a férfi bezárja az ablakot. A rendőrségnek először azt állította, hogy ő csak a virágait locsolta, nem akart bántani senkit – írja a Minap.hu.

A Demokratikus Koalíció (DK), és maga Sebe-Gazdig Judit is jelezte azonban már aznap: becsületsértés és garázdaság vádjával feljelentést tesz ellene.

„A DK közössége és a miskolciak is kiállnak egymásért, elfogadhatatlan és megbotránkoztató ugyanis, ami történt. A miskolci diákok becsületét senki semmilyen formában nem sértheti meg, nem engedhetjük, hogy megfélemlítsék őket” – áll a hétfőn kiadott közleményben.

A feljelentést kedd délelőtt tette meg Sebe-Gazdig Judit, aki a rendőrség épülete előtt nyilatkozott lapunknak. Szégyennek nevezte, hogy valaki így viselkedjen, amikor a diákok saját maguk és tanáraik jövőjéért harcolnak. A feljelentéssel a diákok mellett vállal szolidaritást.

“Ilyet senki nem tehet meg a diákokkal, de másokkal sem Miskolcon” – hangsúlyozta, hozzátéve: a főutcán vonuló diákok örülhetnek, hogy nem vágta közéjük az üveget a férfi, tette mindenesetre így is mindenkit megbotránkoztatott.

– A fiatalok kiálltak tanárukért, de saját jövőjükért is. Szeretném őket képviselni, most pedig megteszem az ismeretlen tettes elleni feljelentést. Hangsúlyozom: tűrhetetlen, hogy valaki ilyet tesz ma Magyarországon – nyomatékosította az önkormányzati képviselőjelölt.

– Tűrhetetlen az a gyűlölet, amit manapság egyre többször tapasztalunk Magyarországon és Miskolcon. Szeretnék ezen változtatni, véleményem szerint ugyanis békében kellene egymás mellett élnünk. Együtt kell dolgoznunk a diákokért, a tanárokért és a jövőért, és egy békésebb Magyarországért – emelte ki Sebe-Gazdig Judit.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek