A felmentett miskolci igazgatóhelyettes úgy érzi, csak úgy félrepöckölték egy sakktáblán

Megosztás

Nem tűnik kétségesnek, hogy példát akarnak statuálni a fideszes vezérek, hogy senkinek még csak eszébe se jusson tiltakozni a fenntarthatatlan oktatási rendszer ellen, mert akkor azonnal lapátra kerülnek. Az eddig is óriási mértékű tanárhiányon ez nyilván sokat fog segíteni, igaz, ez a kormányt eddig sem érdekelte, csak az erő demonstrálása.

Úgy gondolom, az elmúlt kilenc évben nagyon jól végeztem az igazgatóhelyettesi munkát, és nagyon sok innovációt, modernizálást sikerült végrehajtani. Az bánt a legjobban, hogy úgy érzem, mintha félrepöcköltek volna egy sakktáblán – mondta a Partizánnak Dezsőfi György, a Hermann Ottó Gimnázium volt igazgatóhelyettese, akit felmentettek, mert 36 társával közösen polgári engedetlenség keretében tiltakozott a közoktatási rendszer problémái ellen.

Azt is elmondta, meg sem hallgatták, be sem hívták a hét folyamán az ügy miatt. Dezsőfi szerint a felmentése nincs arányban az elkövetett „jogsértéssel”.

A szakértő mesterpedagógus azt is elmondta, eddig 4 órát kellett tartania az iskolában, a fennmaradó idejében kellett ellátni az igazgatóhelyettesi feladatokat. A felmentése után 18 órát kell adnia egy héten.

Úgy gondolja, ő mint pedagógus vett részt a polgári engedetlenségi akcióban, azért, mert egyetért vele, és most is ezt tenné. Azt is hozzátette, nagyon komolyan megfélemlítették most a kollégáit, mert a többségnek családja van, és nagyon keveset keresnek. Dezsőfi György arra a levélre utalt, amiben megfenyegették a tanárokat, hogy felmenthetik őket a közalkalmazotti jogviszony alól. Az is sokatmondó szerinte, hogy minden iskolában ugyanolyan tartalmú levelet adtak át, szerinte nem a helyi tankerületekben írták ezeket, hanem fentről kapták őket.

Cinikusnak tartom, hogy a média egy részében az jön le, hogy csak a tanárok egy része elégedetlen, a többség nem az. Ez nem igaz, minden tanár elégedetlen, csak nem mindenki teheti meg, vagy meri megtenni, hogy kockára tegye az egzisztenciáját – mondta.

Az élőláncos tiltakozásról azt mondta Dezsőfi, hogy megható volt a diákok kiállása a tanárok mellett.

Egy másik lánc is szóba került. „Látok egy láncot, aminek van egy kezdőpontja és egyre inkább azt látom, robotizált emberek állnak ebben a láncban. Adnak egy utasítást, a láncon végigfut és végrehajtják. Ha van egy hibás szem, azt kiveszik, és betesznek a helyére egy másikat. Én nem akarok robot lenni” – mondta. (via Hvg.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek