Kirúgással fenyegetik a polgári engedetlenségben részt vevő pedagógusokat

Megosztás

A tankerület névre szóló levélben figyelmezteti a tanárokat: még egy hasonló megmozdulás okot adhat a rendkívüli felmentésükre.

Névre szóló levelet kaptak pénteken a polgári engedetlenségben részt vevő tanárok a tankerülettől, amiben azt írják: jogosulatlanul maradtak távol a munkától, és ha ezt folytatják, ez alapot ad a rendkívüli felmentésre – írta meg a Telex.

A Tanítanék Mozgalom által közzétett levélben felszólították az engedetlenkedő tanárokat, hogy tartózkodjanak a hasonló magatartástól a jövőben. Ezt azzal indokolták, hogy a gyerekek tanulni járnak az iskolába, az órák elmaradása viszont korlátozza a tanulók tankötelezettségi jogát. Levelük végén azt írják:

„amennyiben a munkafelvételt ismételten megtagadja, az a közalkalmazotti jogviszonyból eredő lényeges kötelezettségének szándékos, jelentős mértékben történő megszegésének minősül, és alapot ad a munkáltatói rendkívüli felmentésre”.

Törley Katalin, a Kölcsey Ferenc Gimnázium tanára a Telexnek azt mondta: mindenki megkapta a levelet, személyesen hozták ki a tankerülettől, és alá kellett írniuk, hogy átvették.

via Telex.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek