Harapta és rugdosta a rendőröket egy ittas férfi

Megosztás

Szeptember 4-én több, köztéren alkoholizáló és hangoskodó személyről kaptak bejelentést a debreceni rendőrök. A kiérkező zsaruk intézkedni kezdtek, ám az egyik ittas személy fenyegetőzött, majd felállt a padról, és ökölbe szorított kezekkel indult meg a rendőrök felé.

A támadót könnygáz sem állította meg, a férfi ugyanis az egyik rendőr irányába ütött, aki azonban kitért a támadás elől. Az ügy végül bilincseléssel zárult, ám a férfi – szabadulását nem feladva – rugdosni kezdte a hatóság embereit. Ekkor az egyik rendőrnő az elkövető jobb vállára térdelt, aki azonban beleharapott az őt lefegyverző vádlijába. A küzdelem mindaddig zajlott, míg egy civil személy nem sietett a rendőrnő segítségére. A rendőrnő végül könnyű sérülést szenvedett.

Az ügyészség őrizetbe vette, kihallgatta, majd letartóztatta a férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt. Döntésüket az illetékesek azzal indokolták, hogy enyhébb büntetés esetén a férfi feltehetően újabb szabadságvesztéssel járó bűncselekményt követne el. A Debreceni Járásbíróság még a mai napon dönt a negyvenéves elkövető sorsáról.

Forrás: HVG.hu

Kapcsolódó cikkek