Kerékpáros futár gázolt halálra egy nőt Miskolcon

Megosztás

A Miskolci Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy 51 éves férfi ellen, aki kerékpáros futárként dolgozva, 2021. július hónap második felében a délutáni órákban Miskolc belterületén közlekedett, azonban észlelve az úttesten feltorlódott kocsisort, szabálytalanul felhajtott a gyalogos járdára, ahol a kapualjból kilépő nőt elgázolt. A sértett a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően elhunyt.

A vádirat szerint a vádlott kerékpáros futárként dolgozott, és 2021. július hónap második felében a délutáni órákban, Miskolc belvárosában az úttesten közlekedett. Észlelte, hogy a forgalomirányító piros jelzése miatt több gépjármű feltorlódott, ezért nem az úttesten haladt tovább, hanem szabálytalanul felhajtott a gyalogos járdára, ahol kb. 15 km/óra sebességgel közlekedett, amikor egy kapualjból a járdára kilépő sértett nőt fékezés nélkül elütötte.

A sértett a függőleges tengelye körül megpördült és a járdára zuhant, a baleset következtében koponyaboltozat- és koponyaalaptörés sérüléseket szenvedett el, kórházba szállítását követően elhunyt.

A vádlott a baleset során szintén a földre zuhant, azonban sérülése nem keletkezett.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek