Koncz Zsófia „Három évtized a magyar bányászatért” emlékérmet kapott – 32 évesen

Megosztás

Az elismerés elsőre úgy hangzik, mintha a borsodi fideszes országgyűlési képviselő már kétévesen is a hazai bányászatért dolgozott volna.

Koncz Zsófia a minap lelkesen adta hírül a hivatalos politikusi Facebook-oldalán, hogy Palkovics László miniszterrel közösen díjakat adhatott át a 72. Országos Bányásznapon:

“Nagyon nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy Salgótarjánban, a 72. Országos Bányásznapon, miniszter úrral közösen adhattuk át az elismeréseket– szívből gratulálok minden díjazottnak. Ez azért is különösen fontos nekem, mert a nagypapám több mint 30 évig dolgozott bányászként. Az egész világra kiterjedő energiaválság pedig felértékelte a hazai bányászat, és a hozzá kapcsolódó innováció és tudományos kutatások szerepét!” – írta a Technológiai és Ipari Minisztérium államtitkára és miniszterhelyettese.

A poszthoz feltöltött fotók egyikén az látszik, hogy magát Koncz Zsófiát is elismerésben részesítették: „Három évtized a magyar bányászatért” emlékérmet kapott. A dolog érdekessége, hogy a fideszes képviselő mindössze 32 éves, így kissé mulatságosan hangzik az emlékérem megnevezése – bár nyilvánvaló, hogy a bejegyzésben is említett nagyapjának szól inkább a kitüntetés.

Fotó: Koncz Zsófia Facebook

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek