Elindult az új tanév, Miskolcon rendőrök segítették a forgalmat az iskoláknál

Megosztás

Az első tanítási nap egyik nehézsége, hogy a reggeli csúcsforgalom éppen az iskoláknál jelenti a legnagyobb veszélyt. A rendőrök azonban besegítettek.

Szeptember 1-jén mintegy 14 ezer diák kezdte meg tanulmányait a Miskolci Tankerületi Központ fenntartásában működő 46 általános iskolában, öt gimnáziumban és egy zene- és táncművészeti szakgimnázium. A 2022-23-as tanévet 1270 elsős kisdiák kezdte meg, a tankerület középfokú intézményeibe 702 tanuló nyert felvételt az első évfolyamokra – tájékoztatta a Minap.hu szerkesztőségét László István, a Miskolci Tankerületi Központ igazgatója. 

– A tanévnyitó ünnepséget követően az  első napon jellemzően osztályfőnöki órákat tartanak a pedagógusok, ahol megtartják a tűz- és balesetvédelmi oktatást a diákoknak, köszöntik az elsősöket, kiosztják a tankönyveket, ismertetik a tanév legfontosabb eseményeit és ezzel párhuzamosan elmesélik a nyári élményeiket – nyilatkozta a tankerületi igazgató. 

A Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában hatszázhúsz tanuló huszonöt osztályban vág neki a 2022/23-as tanévnek. Több mint nyolcvan elsős kezdi meg tanulmányait a közismereti és művészeti tárgyakban is emelt szinten oktató intézményben.

– A kilátásaink nagyon jók, bízunk abban, hogy végig tudjuk vinni a munkatervünk szerinti éves programjainkat. Nagyon várják a gyerekek ezeket – tudhattuk meg Cseke Gábor igazgatótól, aki szerint fontos, hogy a tanulmányi munkában ne legyenek idén fennakadások. – Az online oktatás esetünkben ugyan jól működött, de a jelenléti oktatásnál nincs jobb – szögezte le a vezető.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának osztályvezető-helyettese szerint óriási jelentősége van ezekben a napokban a rendőri jelenlétnek. – Nyáron a diákok figyelme kissé fellazul, így a vakációt követő első napokban még a koncentrációjuk sem áll vissza – fogalmazott a Miskolc Televízió kamerája előtt Brezovcsik Ádám rendőrőrnagy a Soltész Nagy Kálmán utcai Miskolci Görögkatolikus Általános Iskolánál.

A fokozott rendőri jelenlét a hónap végéig tart – valamennyi hétköznapon hét és nyolc óra között. 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek