Öngyilkosságra készült egy nő, a rendőrök mentették ki a Tiszából

Megosztás


Autósokat ellenőriztek a vásárosnaményi rendőrök hétfőn, a városban, amikor egy külföldi férfi odalépett hozzájuk, és a mobiltelefonját nyújtotta feléjük – számolt be a váratlan esetről a police.hu.

Kiderült, hogy az ukrán állampolgár már vonalban volt egy magyarul beszélő ismerősével, aki helyette mondta el a rendőröknek, hogy a közeli Tiszában egy nőt látott, aki bajban van.

A rendőrök a férfi által mutatott hely felé indultak és a partoldalon ereszkedtek lefelé, amikor már tisztán hallották a segélykérést. A folyóhoz érve megpillantották a nőt, aki nyakáig a vízben volt, és egy kikötött uszályba kapaszkodott.

Faragó Norbert főtörzsőrmester és Filep Zita őrmester igyekezett minél előbb elérni az uszályt, ám amikor már rajta álltak, és csupán karnyújtásnyira voltak, a nő ellenállásába ütköztek. Az addigi segélykérés helyett azt kérte tőlük, hogy hagyják békén, ne menjenek közelebb.

A két életmentésre elszánt rendőr azonban nem tágított: attól tartottak, hogy a nő az erős sodrású folyóban nem sokáig bírja már tartani magát. Faragó ragadta meg elsőként a nő csuklóját, és megpróbálta felhúzni. A társa csak a megfelelő pillanatra várt, ő a nő másik kezét fogta meg. Együttes erővel felhúzták az uszályra a nőt, akit a helyszínre érkező mentők kórházba vittek.

Később a nő fia bejelentést tett a rendőrségen, hogy édesanyja búcsúlevelet hagyott hátra, és ismeretlen helyre távozott. A rendőrök elmondták neki, hogy sikerült megmenteniük, és már biztonságban van.

Kapcsolódó cikkek