Szóvá tette a védőfelszerelések hiányát, elbocsátották az óvónőt – a bíróság szerint is jogtalanul

Megosztás

Magyarországon nem szabad csak úgy arról beszélni, hogy problémák vannak, mert az ember az állásával fizethet érte. Még olyan óriási hiányt felmutató szektorban is, mint a pedagógus.

A bíróság szerint jogtalanul bocsátották el azt nyíregyházi óvónőt, aki a szakszervezet helyi csoportját vezette, és a koronavírus-járvány idején szóvá tette például, hogy szerinte kevés volt a védőfelszerelés, és szabálytalanul írták ki a szabadságukat.

Vályogosné Váradi Zsuzsanna 17 éve dolgozott a nyíregyházi Tündérkert Keleti Óvoda Kikelet Tagintézményben, amikor a koronavírus-járvány elején az intézményt számon kérte azért, mert nem állt rendelkezésre kellő mennyiségben védőfelszerelés, és mert szerinte szabálytalanul írták ki a szabadságokat a járvány idején.

Mint ahogy az RTL Híradónak elmondja, először felvette a kapcsolatot az intézményvezetővel és a fenntartó önkormányzattal is, de nem kapott válaszokat, illetve segítséget a problémákra.

Ezt követően az óvónőt próbálták áthelyezni, ami miatt viszont petíciót indított a szülők egy része. Végül 2020 szeptemberében felmondtak a pedagógusnak, arra hivatkozva, hogy az óvónő bomlasztotta a közösséget és rossz hírét keltette az óvodának. Ezután Vályogosné Váradi Zsuzsanna pert indított. Két évig húzódott az ügye, majd végül most a másodfokú bíróság kimondta, hogy a pedagógus szakszervezeti tisztségviselőként járt el, és rendkívüli felmentése jogtalan volt.

A kártérítésről szeptemberben születhet döntés.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek