Megérkezett a kerékpáros átkelő az építés alatt álló Y-hídhoz

Megosztás

A napokban megérkezett a kerékpáros forgalomra szolgáló híd szerkezete a miskolci beruházáshoz, most beépítésre vár.

Mint a Borsod Online írja, a kerékpáros közlekedés igényeinek kielégítése kiemelt fontosságú volt a miskolci Y-híd mega­beruházásnál. A meglévő és működő, a Tiszai-pályaudvar mellől kiinduló Szinva-part kerékpáros főhálózati gerincet összekötik az egyre növekvő lélekszámú, belvároshoz közeli elhelyezkedésű Martinkertvárossal.

A hídszerkezet a napokban megérkezett a helyszínre és beépítésre vár, az Út a városba (Y-híd) Érdekvédelmi Csoport elnevezésű Facebook-közösségben több képet is megosztottak róla:

Az új kerékpáros hídszerkezet felhasználja a Kisfaludy utcai régi közúti híd meglévő pilléreit. A korábbi korok mérnökei által épített masszív „szekrényalapok” és terméskővel borított „felmenő falazatok” alkalmasak a megjelenésében karcsú, anyagában acél, könnyű kerékpároshíd-szerkezet alátámasztására.

Mint a Boon.hu kiemeli, az Y-híd maga is kerékpározható lesz, de a családos-kisgyermekes, nagyobb biztonságra törekvő kerékpárhasználók inkább az önálló kerékpáros létesítményeket, védett útszakaszokat részesítik előnyben.

Forrás és további részletek: Boon.hu; Fotók: Út a városba (Y-híd) Érdekvédelmi Csoport

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek