Döbbenet: valószínűleg megmérgezték a legfiatalabb szívátültetett gyermek édesanyját

Megosztás

Régóta öngyilkosságnak könyvelte el a közvélemény az esetet, ám most, az új információk ismeretében már a mérgezés esete áll fenn és volt párja követhette el a bűncselekményt.

Az ügyészséghez fordult a tavaly nyáron elhunyt Bencze Zsuzsanna édesapja, miután a nő gyerekei – köztük a pici korában szívátültetésen átesett Ricsi – beszélni kezdtek arról, minek voltak tanúi. A gyanú szerint a nő volt párja és annak barátja követte el nyereségvágyból az emberölést, bár korábban öngyilkosságnak könyvelték el a halálesetet. Az RTL Klub riportja szerint a gyerekekkel pszichológus foglalkozik.

A hatóságok szerint volt párja és annak barátja azért tehette ezt, hogy megszerezhessék a nő lakását és 6 millió forintját. A pár két kisgyermeke is otthon volt, de a látottakról csak hónapokkal később mertek beszélni – ezért indult újra a nyomozás. A két férfit végül elfogták, de mindent tagadnak. A család egy évtizeddel ezelőtt lett híres: Az asszonynak és gyermekének szinte az egész ország drukkolt 2012-ban – az akkor 3 hónapos kisfiú ugyanis a legfiatalabb volt az országban, aki új szívet kapott.

A szülők viszonya azóta megromlott. A nő apja szerint a lánya végleg le akarta zárni a kapcsolatát, és el akart költözni a két gyermekével tavaly júniusban. Amit ezután tehetett az apjuk és annak egyik barátja, arról csak hónapokkal később mertek beszélni a gyerekek.

Mint nagyapjuk felidézte, a testvérek arról beszéltek, hogy az apa és barátja (Misi és Bálint) nagyon kedvesek voltak a lányával, és a kávéjába belekeverték Ricsi szívgyógyszereit és különböző egyéb nyugtatókat. Így derült ki, hogy Bencze Zsuzsanna nem öngyilkosságot követhetett el.

„Ellilult már a szája, ahogy a gyerekek mondták, és akkor azt mondták, hogy leesett az ágyról. Akkor visszarakták az ágyra, és papír zsebkendőt tömködtek le a torkán” – mesélte a gyerekek nagyapja, a meggyilkolt asszony édesapja.

A hatóságok szerint volt párja és annak barátja azért tehette ezt, hogy megszerezhessék a nő lakását és 6 millió forintját. A pár két kisgyermeke is otthon volt, de a látottakról csak hónapokkal később mertek beszélni – ezért indult újra a nyomozás. Az RTL szerint a  két férfit végül elfogták, de mindent tagadnak.

(via Hvg.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek