Válság: a horvát kormány drasztikusan csökkentette a tűzifa és a napelemek áfáját, Orbán mobilszolgáltatót vett

Megosztás

Kinek mi a fontos az elmúlt évtizedek messze legnagyobb válságának közepén és melyik kormány hogyan “kezeli” a válságot. Orbán vezetésével a Fidesz mobilszolgáltatót vásárol több, mint 700 milliárdért, a horvát kormány pedig áfacsökkentéssel igyekszik segíteni az emberek mindennapi gondjain. Igen éles a kontraszt.

Az elképesztő ellentmondásról és a részletekről Hadházy Ákos osztotta meg a részleteket a Facebookon.

“Hát, Orbán Viktor nem szakmai tanulmányúton járt Horvátországban, az biztos!
Tegnapi hír, hogy a horvát kormány jelentős ÁFA-csökkentéssel segíti az ország polgárait ezekben a nehéz időkben. Ez az a lépés – az állam lemond bevételei egy részéről -, amire a magyar kormány nem hajlandó. És nem csak az energiahordozók esetében, hiába kérték sokan, nem enged se az élelmiszerek, se a higiéniai termékek esetben a rekord magas (27%) forgalmi adóból.

Az ÁFA valójában a szegények adója, az is fizeti, aki amúgy a jövedelméből nem fizetne, mert nem nagyon van miből. Bárki, aki csak egy fél kiló kenyeret is vásárol, jelentős mértékű adót fizet. A cégek nyereségét terhelő társasági adó bezzeg csak 9%, és a magyar kormány kész súlyos nemzetközi konfliktusokat is felvállalni azért, hogy ez így maradjon.”

Bizonyára ez is a háború és a szankciók miatt történik így

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek