Hiába a létszámhiány, “felülről” tiltják meg, hogy visszamenjen tűzoltónak, vagy rendőrnek, aki egyszer kilépett – videó

Megosztás

Bár mindkét területen elképesztő a létszámhiány, vélhetően így akarnak fentről bosszút állni a munkavállalón, aki elhagyta a pályát, de mégis visszamenne. Nem fontos, hogy a teljes rendszer recseg-ropog, annyira kevesen vannak a munkavállalók, aki egyszer leszerelt, szó sem lehet róla, hogy visszatérhessen. Remek meglátás…

Egy kezdő tűzoltó nettó fizetése 180-200 ezer forint körül van. A létszámhiány pedig jelenleg hivatalosan 10 százalék a Belügyminisztérium válasza szerint, amit az RTL Híradónak küldtek. A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete azonban úgy tudja, hogy vannak olyan települések, ahol sokkal nagyobb a baj. Ilyen város például Debrecen, ahol a szükséges létszám mintegy negyede hiányzik.

A létszámhiány ellenére azonban júliustól tilos visszavenni állományba a korábban már leszerelt volt kollégákat. A csatorna szerint korábban is volt példa ilyen jellegű tiltásra, említenek például egy volt tűzoltót, aki két éve próbál visszakerülni sikertelenül a testülethez. Ráadásul a tiltás nem csak a tűzoltókra, hanem, valamennyi rendvédelmi szervre vonatkozik, azaz a rendőrökre és a büntetés-végrehajtásban dolgozókra is.

A csatorna ugyan kérdezte, ám a szaktárca adós maradt a válasszal, nem indokolták meg, hogy miért volt szükség erre a döntésre. Mi azért sejtjük.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek