“A meteorológiai szolgálat vezetőinek kirúgása fontos figyelemelterelés, de önmagában is veszélyes”

Megosztás

Nem először történik meg a Fidesz uralma alatt, hogy teljesen váratlanul hirtelen bedobnak egy gumicsontot, amin hosszasan elrágódhat a közvélemény és a sajtó. A nagy felháborodások közben pedig néhány más, nem kicsit fontos dologról elterelődik a figyelem, most például arról, hogy Orbánék a Vodafone megvásárlásával milyen mértékű hatalomépítést folytatnak.

A részletekről Hadházy Ákos, megválasztott képviselő beszélt a Facebookon.

“Én is vittem egy esernyőt Palkovics miniszternek. Egy Facebook bejegyzés szerzőjével egyetértve mindenkit arra buzdítok, hogy ők is vigyenek. A Fő utca 44-50-ben leadhatják a portán, vagy ha ott nem veszik át, letehetik a ház elé. Ha már ez a politikai prostituált tudós miniszter annyira nem bízik a meteorológiai szolgálatban, akkor szegénynek legyen esernyője…

Néhány megjegyzés ehhez:

-Természetesen nem Palkovics frizurájáért aggódom, hanem az OMSZ vezetőinek politikai okból történő eltávolítása miatt tiltakozom. Fontos, hogy minél többen fejezzük ki a szolidaritásunkat is a kirúgott vezetőkkel. Ebből a szempontból nagyon pozitív fejlemény az OMSZ nem elbocsátott alsóbb vezetőinek tiltakozó közleménye. Nagyon sok múlik azon , hogy ők mennyire lesznek erősek és ki tudják-e kényszeríteni a vezetőik rehabilitálását. Ez az egész ország szempontjából jelentőséggel bír.

-Az ügy azért is különösen fontos, mert aki a kirúgásra utasítást adott, annak egészen konkrétan elment a józan esze (megőrült). A legjobb eset az lenne, ha ez a személy Palkovics lenne, de valószínűbb, hogy ezt a döntést “felsőbb szinten” hozták meg. Akkor pedig nagyon-nagyon nagy baj van.

-sajnos fennáll persze a veszélye, hogy ez az ügy elvonja a figyelmet más gazemberségekről, például a Vodafone megvásárlásáról, vagy arról, hogy mekkorát hazudott a Fidesz, amikor azt mondta, nem lesznek brutális energiaár emelések. Mégsem tehetjük meg, hogy ne foglalkozzunk ezzel az üggyel akkor sem, ha egyes ellenzéki megmondó emberek szerint “szimbolikus” ügyekről nem szabad beszélni. Persze nincsen igazuk, mert ha ezeket a diktatúra irányába tartó lépéseket nem tudjuk visszafordítani, akkor egyszer majd azt vesszük észre, hogy mi is ott tartunk, mint az oroszok, vagy a törökök, ahol újságírókat, politikusokat, bírókat börtönöznek be, vagy gyilkolnak meg. Természetesen MÉG nem tartunk OTT, de pár napja még senki nem gondolta volna, hogy MÁR ITT tartunk.”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek